Poliisi keksi keinon hillitä nuorten rellestystä Espoossa – "Nuoriso ei arvosta tällaista"

Poliisi soitti klassista musiikkia rannalla vuonna 2018 – nuoret eivät arvostaneet 0:13
Katso videolta, miten poliisi soitti klassista musiikkia Espoon Mellstenin rannalla

Länsi-Uudenmaan poliisi on keksinyt toimivan keinon hillitä nuorten isoja kokoontumisia, joissa on usein tapahtunut myös pahoinpitelyjä ja tappeluja.

Jo viiden vuoden ajan poliisi on järjestänyt Espoon Mellstenin hiekkarannalle koulujen päättäjäisviikonlopuksi kesän alussa klassisen konsertin. Rahat klassiseen konserttiin on varattu tämänkin vuoden poliisin budjettiin.

– Nuoriso ei arvosta tällaista klassista musiikkia ja erityinen inhokki on ollut panhuilu. Tällä klassisen musiikin konsertilla olemme saaneet rauhoitettua nuorison kokoontumisia ja on säästytty tappeluilta. Nämä ovat niitä pehmeitä keinoja rikosten ennaltaehkäisyssä, komisario Hannu Väänänen Länsi-Uudenmaan poliisin ennalta estävän toiminnan ryhmästä kertoo.

Väki väheni merkittävästi

Aikaisemmin koulujen päättäjäisviikonloppuna oli täysin tavallista, että Espoon Mellstenin rantaan kerääntyi jopa  2000 nuorta iltaa viettämään. Joukossa aina jotkut joivat liikaa alkoholia ja pahoinpitelyjäkin tapahtui.

Poliisi keksi ottaa mallia Tampereen Koskikeskuksesta, ja päätti järjestää klassista musiikkia rannalle. Musiikki ei soi kovaa, jotta se ei häiritse ketään, mutta nuoriso ei ole silti siitä innostunut. Nuoret ovatkin välttäneet isoja kokoontumisia rannalla.

– Tämä on ollut toimiva keino rauhoittaa yhtä kesän vilkkaimmista viikonlopuista. Rikoksia on tapahtunut Espoossa koulujen päättäjäisviikonloppuna viime vuosien aikana vähemmän kuin aiemmin, kun klassista musiikkia ei vielä soitettu, Väänänen kiittelee.

Lue myös:

    Uusimmat