Henkilö linnoittautui omakotitaloon ja vaihtoi laukauksia poliisin kanssa Jämsässä – sai itse osuman

Jämsässä oli tänään poliisioperaatio, jonka yhteydessä poliisi käytti asetta. Yhtä henkilöä epäillään tapauksen yhteydessä poliiseihin kohdistuneista murhan yrityksistä.

Välikohtaus sattui yksityisen kiinteistön alueella.

– Yöaikaan tapahtunutta aseenkäyttötilannetta seurasi tiistaiaamupäivälle jatkunut pitkäaikainen piiritystilanne, jossa poliisi otti kiinni yhden henkilön. Tämä henkilö oli loukkaantunut yöllisessä aseenkäyttötilanteessa, kertoo keskusrikospoliisi tiedotteessa.

Keskusrikospoliisin tekemässä esitutkinnassa rikosnimike on murhan yritys, ja tapahtumien kulkua selvitetään parhaillaan.

Tutkintaa tältä osin johtava KRP:n rikoskomisario Hans Fagerström kertoo MTV Uutisille, että henkilö oli linnoittautunut omakotitaloon ja oli laukaustenvaihdossa paikkaa piirittäneiden poliisien kanssa. Henkilö otettiin kiinni voimakeinoin.

Poliisi ei toistaiseksi avaa, miksi paikalle alun perin mentiin.

– Lähtötilannetta tai syytä sille en halua tarkemmin avata vielä, mutta tässä henkilö oli aiemmin uhannut poliisia aseella, ja tämä pitkäaikainen piiritys alkoi siitä. Piiritystilanteen yhteydessä käytiin laukaustenviahtoa, Fagerström avaa tapahtumien kulkua. 

– Kiinniottotilanteessa käytettiin voimakeinoja, mutta se itse tilanne meni ihan hyvin. Siellä ei enää käytetty ampuma-asetta, Fagerström sanoo.

Poliisin luodista osuman saanut henkilö on Fagerströmin mukaan tällä hetkellä sairaalahoidossa. Hänen tilastaan ei kerrota tarkemmin julkisuuteen.

Poliisin aseenkäytöstä tehdään esitutkintalain mukainen esiselvitys. Syyttäjä arvioi esiselvityksessä, onko poliisin toiminnasta syytä aloittaa esitutkinta. Kyseessä on normaali esiselvitysmenettely.

Syyttäjä johtaa poliisin virka-aseen käytön koskevaa esiselvittelyä. 

Juttua päivitetty tutkinnanjohtajan kommenteilla 16.11.2021 kello 16.30.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja