Mainos

Poliisi: Humppilan ampumisessa runsaasti ihmisiä lähellä

Aseistautunut mies kuoli poliisin luotiin eilen illalla Humppilassa Kanta-Hämeessä. Poliisi kohtasi rivitaloalueelta aseistautuneen miehen, joka oli ampunut toista miestä.

Poliisin mukaan tilanne oli uhkaava.

- Tapahtuma-aikaan tilanteessa oli runsaasti ihmisiä lähettyvillä. Tällä on varmasti ollut osasyynsä siihen, että poliisi on joutunut harkitsemaan näin kovaa voimankäyttöä, kertoo apulaispoliisipäällikkö Mika Heikkonen Kanta-Hämeen poliisilaitokselta MTV:n uutisille.

Poliisi ampui vain yhden laukauksen

Ampuja ei totellut poliisin käskyä luopua aseesta, ja lopulta poliisi ampui häntä. Mies menehtyi myöhemmin illalla vammoihinsa.Poliisi ampui piirityksessä vain yhden laukauksen.

Ennen poliisin tuloa paikalle mies oli ehtinyt ampua rivitaloasunnossa toista miestä.

Erikoislääkäri Martti Aho kertoo MTV:n uutisille, että miehen tilanne on vakaa.

- Ampumavamma sijaitsee alavatsassa. Mietimme tällä hetkellä sitä, että tarvitseeko potilasta leikata.

Keskusrikospoliisi aloitti jutun tutkinnan jo yöllä. Rikoskomisario Jouko Kangasmaan mukaan poliisi ei vielä tiedä piiritykseen johtaneiden tapahtumien syitä.

Ampuja ei suostunut luopumaan aseestaan

Hätäkeskus sai eilen kello 17.35 ilmoituksen, jonka mukaan yhdessä rivitaloasunnossa ammutaan. Paikalle hälytettiin kaikkiaan kaksitoista poliisia Forssasta ja Hämeenlinnasta sekä liikkuvasta poliisista.

Ampumisen jälkeen vartalon alaosaan haavoittunut mies pakeni toiseen asuntoon, josta poliisi löysi hänet. Ampujaksi epäilty mies puolestaan poistui muuhun asuntoon, jossa oli yksi ihminen.

-Ampuja oli tullut asunnosta ovelle, jossa poliisi käskytti häntä useaan kertaan (luopumaan aseesta). Hän ei kuitenkaan totellut, vaan vetäytyi takaisin asuntoon, Kangasmaa kertasi tapahtumia.

Pian poliisille selvisi, että asunnossa oli myös ainakin yksi muu ihminen.

-Tällöin päätettiin, että henkilöä ei erittäin uhkaavan käyttäytymisen, aseen esilläolon ja aiemman toiminnan takia päästetä enää liikkeelle. Siinä vaiheessa poliisi on ampunut laukauksen, Kangasmaa sanoi.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.