Mainos

Poliisi epäilee talousrikoksia China Centerissä

Kymenlaakson poliisi tutkii, onko Kouvolan China Center pyörittävässä osakeyhtiössä Nordic Finland Investmentissä tehty talousrikoksia.

Verottaja epäilee, että yhtiön toiminnassa on syyllistytty törkeään kirjanpitorikokseen ja kolmeen törkeään veropetokseen vuosina 2006–2009. Verottajan tutkintapyyntö perustuu yhtiössä tehtyyn verotarkastukseen.

Vältettyjen verojen kokonaismäärä on verottajan mukaan 934 585 euroa.

Poliisi epäilee rikoksesta tällä haavaa kaikkia yhtiön vastuuhenkilöitä. Kaikki hallituksen kaksi jäsentä sekä varajäsen, joista yksi on toimitusjohtaja, ovat kiinalaisia.

Ainakin toimitusjohtaja ja yksi hallituksen jäsen ovat jo tutkintavankeudessa. Vantaan käräjäoikeus vangitsi heidät rajavartioston esityksestä epäiltyinä törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä. Yhteensä viisi kiinalaista on vangittuina asian johdosta.

Rajavartiolaitos, tulli ja poliisi tekivät viime keskiviikkona tarkastusiskun China Centeriin sekä Valkealassa sijaitsevaan hyvinvointikeskus Leishi Centeriin.

Talousrikosepäilyjen tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Matti Pätäri on tänään turvaamistoimena määrännyt Nordic Finland Investmentin Kouvolan Tehontien kiinteistöt väliaikaiseen hukkaamiskieltoon.

China Center on perustettu entiseen meijeriin 2006. Siellä myydään kiinalaisia tavaroita. Hyvinvointikeskus tuli kiinalaisomistukseen 2007.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.