Poliisi epäilee: Kaksi ihmistä yritettiin tappaa Helsingin Kalasatamassa juhannusaattona

Poliisi epäilee 23-vuotiasta miestä kahdesta tapon yrityksestä sekä muista rikoksista Helsingissä. Vakavien väkivaltarikosten uskotaan tapahtuneen juhannusaattona. Mies on määrätty tutkintavankeuteen. 

Selviteltävänä olevat väkivallanteot tulivat poliisin tietoon varhain juhannusaattona, kun poliisi sai hälytystehtävän yksityisasuntoon Helsingin Kalasatamaan. 

Poliisitehtävä oli vastikään nousseella asuinalueella Capellan puistotiellä, lähellä kauppakeskus Rediä. Poliisin mukaan hälytystehtävä alkoi hieman ennen kello kuutta aamulla.

Tehtävän yhteydessä otettiin kiinni vuonna 1999 syntynyt mies. Poliisin mukaan miestä epäillään nyt tapon yrityksestä ja häntä tullaan vaatimaan tutkintavankeuteen.

Helsingin käräjäoikeuteen toimitetuista tiedoista paljastuu, että miestä epäillään kahdesta erillisestä tapon yrityksestä sekä lisäksi törkeästä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Kaikkien epäiltyjen rikosten tapahtuma-ajaksi on ilmoitettu juhannusaatto, eli perjantai 23. kesäkuuta, ja tapahtumapaikaksi Helsinki.

Käräjäoikeus määräsi miehen tutkintavankeuteen todennäköisin syin rikoksista epäiltynä maanantaina iltapäivällä.

Tapauksen tutkinnanjohtajana toimii tällä hetkellä Helsingin poliisin rikoskomisario Mari Päivärinta. MTV Uutiset ei tavoittanut häntä kommentoimaan tapausta. 

Helsingin poliisin viestinnästä kerrotaan, että tapahtumien selvittäminen on vielä kesken.

Juttua täydennetty 26.6.2023 kello 16.43: Lisätty tieto siitä, että mies on vangittu todennäköisin syin rikoksista epäiltynä.

Lue myös:

    Uusimmat