"Poliiseina" esiintynyt kaksikko yritti vedättää härskisti iäkästä pariskuntaa – outo pyyntö puhelun aikana herätti epäilyt

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tutkivansa helmikuun alussa Hyvinkäällä tapahtunutta törkeän petoksen yritystä. Rikoksen kohteena oli vuonna 1933 syntynyt pariskunta, jolta yritettiin huijata 50 000 euron edestä rahaa.

Pariskunta sai puhelun, jossa soittaja kertoi pariskunnan pankkikorttien joutuneen kopioinnin kohteeksi kauppareissun yhteydessä. Soittaja esittäyi poliisiksi ja pyysi kertomaan kortin tunnusluvun rikollisten kiinnisaamiseksi.

Pariskunnan toinen osapuoli ehti luovuttaa verkkopankkitunnuksensa puhelimessa, mutta alkoi sen jälkeen epäillä, oliko soittaja lainkaan poliisi. Painostuksesta huolimatta hän ei suostunut luovuttamaan pankkikorttejaan, vaan soitti asiasta hätäkeskukseen.

Poliisin mukaan soittajat olivat muun muassa pyytäneet pariskuntaa katsomaan ulos ikkunasta, kun poliisipartio ajaa talon ohitse.

Hieman myöhemmin poliisipartio tavoitti asianomistajien ikkunan edestä ohi ajaneen auton. Auto pysäytettiin ja siitä otettiin kiinni kaksi henkilöä.

Molemmat epäillyt on vangittu tapahtumien johdosta todennäköisin syin epäiltynä törkeästä petoksesta. Poliisi muistuttaa, että se ei koskaan tiedustele verkkopankkitunnuksia puhelimessa, sosiaalisessa mediassa, sähköpostilla tai kadulla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja