Mainos

Pol Pot pitkästä aikaa tv:ssä?

Yhdysvaltalainen ABC-televisiokanava on näyttänyt eilen videon, jonka se väittää esittävän Kambodzhan entistä hirmujohtajaa Pol Potia.

Jos teknisesti korkeatasoisella videolla nähty kävelykepin varassa liikkuva valkohiuksinen mies on tosiaan Pol Pot, on tämä ensimmäinen kerta lähes 20 vuoteen, kun hirmujohtaja on saatu ikuistettua. Hänen on välillä huhuttu jo kuolleen. Pol Potia aikoinaan filmannut tv-kuvaaja sanoi ohjelman nähtyään olevansa vakuuttunut siitä, että kyseessä oli sama mies.

Amerikkalaisen Aasian-kirjeenvaihtajan kuvaama video oli punakhmerien viidakkotukikohdasta, jossa Pol Potin entisten kannattajien kerrottiin perjantaina tuominneen johtajansa maanpetoksesta epäiltynä elinkautiseen arestiin. ABC arveli, että malariaa ja korkeaa verenpainetta poteva Pol Pot ei elä enää pitkään.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja James Foley sanoi maanantaina, ettei oikeudenkäynnin pitämisestä ole saatu vahvistettua tietoa. Ulkoministeriö haluaa, että punakhmerijohtajat asetetaan syytteeseen kansanmurhasta ja tuodaan kansainvälisen tuomioistuimen eteen.

Sissijärjestö Punaisten khmerien entinen päällikkö Pol Pot johti yli kahden miljoonan kambodzhalaisen kansanmurhaa 70-luvulla.
(AFP-STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.