Poikkeuksellinen tilanne: Mies ajoi pakettiautolla kohti Mannerheimin ratsastajapatsasta – "Ei kukaan osannut tällaista arvata"

Iltapäivällä Helsingin keskustassa koettiin erikoinen tilanne, kun mies ajoi pakettiautolla kohti marsalkka Mannerheimin ratsastajapatsasta, mutta pysäytti auton viime hetkellä.

Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtaja Juha Hakola kertoo MTV:lle, että mies ajoi pakettiautolla kävelyvauhtia kohti ratsastajapatsasta. Hän kuitenkin pysäytti auton aivan patsaan juureen.

– Hänet on nyt kiinniotettu vahingonteosta. Emme ole lääkäreitä, joten emme ala arvioimaan hänen henkistä kokonaisuutta, Hakola sanoo.

Hakolan mukaan tilanne tuli poliisille yllätyksenä. Siitä ei kuitenkaan aiheutunut sivullisille mitään vaaraa.

– Ei kukaan osannut tällaista arvata. Totta kai olisimme estäneet tämän ennalta, jos olisimme tienneet.

Silminnäkijä: Pinkkihupparinen ja rauhallinen kaveri

Paikalle hieman tapahtuneen jälkeen sattunut silminnäkijä kertoo MTV:lle, että poliisi puhutti tapahtumapaikalla pinkkihupparista mieshenkilöä.

– En ole varma, oliko hän auton kuljettaja, mutta ei siinä muita näkynyt. Lisäksi hän haki jotain papereita kuljettajan puolelta. Kaveri oli hyvin rauhallisen oloinen, mutta en tosiaan voi varmaksi sanoa, oliko hän auton kuljettaja, silminnäkijä kertoo MTV:lle.

– Tilanne oli todella erikoisen tuntoinen, mutta ei siinä ollut mitään uhkaavaa tai pelottavaa. En kyllä tiedä, mitä hän halusi ilmentää, kun autossa oli hyvin erilaisia elementtejä ja kuvioita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja