Mainos

Poikaystävä vangittu kadonneen Sinin taposta epäiltynä

Poliisi epäilee jäljettömiin kadonneen muhoslaisen Sini Länkisen taposta tämän parikymppistä poikaystävää.

Tapauksen tutkinnanjohtaja ei vahvista vangitun suhdetta kadonneeseen, mutta MTV3 Uutisten tietojen mukaan pari oli pitänyt yhtä jo jonkin aikaa. He myös asuivat samassa osoitteessa.

Oulun käräjäoikeus vangitsi eilen vuonna 1991 syntyneen, seinäjokelaistaustaisen opiskelijan henkirikoksesta epäiltynä. Hänet vangittiin syytä epäillä -perusteella, mikä on kahdesta vangitsemisen kynnyksestä matalampi.

Poliisilla on alle viikko aikaa löytää vankempia todisteita mahdollisesta henkirikoksesta. Nuoren miehen vangitsemista käsitellään käräjäoikeudessa uudelleen ensi maanantaina.

Länkisen kohtalo yhä avoin

Poliisi vahvistaa tässä vaiheessa ainoastaan, että Länkinen on viettänyt aikaa epäillyn kanssa. Tutkinnanjohtaja perustelee niukkaa tiedotuslinjaansa sillä, että kyse on vasta henkirikosepäilystä. Ruumista ei ole löydetty.

- On hyvin mahdollista, että käräjäoikeus vapauttaa epäillyn maanantaina, jos mitään ei löydy, sanoo rikosylikomisario Kari Rantanen.

On myös mahdollista, että Länkinen ei ole joutunut henkirikoksen uhriksi. Tämä vaikuttaa poliisin mukaan kuitenkin jatkuvasti epätodennäköisemmältä. Länkisen olinpaikasta on puolitoista viikkoa kestäneiden etsintöjen aikana saatu muutama vihje, joista yksikään ei ole johtanut mihinkään.

Muita kiinniottoja poliisi ei ole toistaiseksi tehnyt.

"Omaisille raskasta"

19-vuotias Sini Länkinen katosi sunnuntain vastaisena yönä 6. maaliskuuta. Hän oli aiemmin illalla viettänyt aikaa omaistensa luona.

Illalla hän oli palannut parin yhteiseen kotiin Muhoksen Ervintielle, josta hän katosi jäljettömiin kahden aikaan yöllä.

Poliisi ei edelleenkään kerro, mitkä asiat johtivat poliisin epäilemään Länkisen poikaystävää henkirikoksesta.

- Olisi kaikille osapuolille parasta, jos Länkinen löytyisi nopeasti. Omaisillehan tämä on raskasta.

20-vuotias opiskelija otettiin kiinni viime perjantaina. Vielä torstaina hän kommentoi tyttöystävänsä katoamista julkisessa Facebook-profiilissaan.

"On se tämä valvominen niin helevettiä väsy ois mutta ei saa nukuttua. :( Päässä pyörii niin monta huolen aiheita. Turha kysyä oonko mä kunnossa tietyt tietää sen aiheen mistä on huoli isoin :("

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.