PK-35 ilman pelikuria cup-mestariksi

PK-35 Vantaa vei seurahistoriansa ensimmäisen jalkapallon naisten Suomen cupin mestaruuden, kun Ilves kaatui lauantaina Helsingissä pelatussa finaalissa lukemin 2-0 (1-0).

Ennakkosuosikkina lähtenyt PK-35 Vantaa otti ohjat käsiinsä heti alkuminuuteista lähtien, eikä avausmaalia tarvinnut odottaa kuin viidennelle minuutille.

Pallo tuli kulmapotkun jälkitilanteesta Anna Eldille, joka tiukkasi pelivälineen alakulmaa kohti. Pallo kimposi tolppaan ja siitä edelleen Jenae Seppälälle, joka jatkoi pallon verkon perukoille.

Vantaalaiset jatkoivat hallintaa myös johtomaalin jälkeen, eikä Ilves juuri pystynyt PK-35:n maalia uhkaamaan.

PK-35 loi useampia hyviä tilanteita, mutta epätarkkuus ratkaisevissa syötöissä ja maalipaikoissa sekä Ilves-maalivahti Paula Myllyojan torjunnat pitivät numerot 1-0:ssa taukovihellykseen saakka.

Pelin kuva pysyi samanlaisena myös toisella puoliajalla. Vajaan tunnin kohdalla Ilves koki takaiskun, kun maalivahti Myllyoja ja PK-35:n Cynthia Uwak törmäsivät toisiinsa. Myllyoja joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia.

Ilveksen hakiessa tasoitusmaalia PK-35 pääsi iskemään loppuhetkillä niitin. Ilveksen maalille vaihdettu Minna Kallio torjui hyvin Uwakin laukauksen vapaasta paikasta, mutta paluupallosta Emma Kete siirsi loppunumeroiksi 2-0.

- Selvästi meillä oli vähän painetta niskassa, kun emme aiemmin ole finaalissa pelanneet. Pelikuri katosi ja tuntui, että kaikki halusivat itse tehdä maalin, PK-35 Vantaan päävalmentaja Pauliina Miettinen sanoi.

- Ilves toki myös puolusti hyvin, Miettinen kehui.