(4-6 pyöreää pizzaa tai 16 pikkupizzaa)

(4-6 pyöreää pizzaa tai 16 pikkupizzaa)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauho ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa taikina 4-6 palaan, pyöritä ne pulliksi ja kauli pyöriksi pizzoiksi. Tai jaa taikina n. 16 palaan, pyöritä ne pulliksi ja taputtele pikkupizzoiksi. Laita pizzat uunipellille (leivinpaperille). Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia.
Tomaattikastike pizzapohjan päälle:
Valmista taikinan kohotessa tomaattikastike. Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mausteet tomaattimurskaan. Tai käytä valmista maustettua tomaattimurskaa, jonka valutat. Levitä tomaattikastike hyvin kohonneelle pizzapohjalle.
Tomaattikastikkeen päälle täyte:
Ripottele tomaattikastikkeen päälle valitsemasi täytteet ja viimeksi juustoraaste. Huom! Jos haluat käyttää kaikki 4 täyteideaa, tee jokaista täytettä vain 1/4 annosta! Paista 250 asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 10-15 minuuttia riippuen pizzojen koosta.
Resepti: Arja Savela