Pizzakestit

(4-6 pyöreää pizzaa tai 16 pikkupizzaa)

  • 3 dl vettä
  • 1/2 pkt hiivaa (n.25 g)
  • 8 dl pizzajauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauho ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa taikina 4-6 palaan, pyöritä ne pulliksi ja kauli pyöriksi pizzoiksi. Tai jaa taikina n. 16 palaan, pyöritä ne pulliksi ja taputtele pikkupizzoiksi. Laita pizzat uunipellille (leivinpaperille). Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia.

Tomaattikastike pizzapohjan päälle:

  • 1 tlk tomaattimurskaa valutettuna (400 g)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oreganoa
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 tl mustapippuria

Valmista taikinan kohotessa tomaattikastike. Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mausteet tomaattimurskaan. Tai käytä valmista maustettua tomaattimurskaa, jonka valutat. Levitä tomaattikastike hyvin kohonneelle pizzapohjalle.

Tomaattikastikkeen päälle täyte:

  • Liha-kana (täyteannos koko pizzamäärälle)
  • 400 g kinkku- tai kalkkunasuikaleita
  • 2 paprikaa renkaina
  • n. 100 g pippurituorejuustoa
  • 3-4 dl juustoraastetta

  • Katkarapu (täyteannos koko pizzamäärälle)
  • 300 g katkarapuja (pakaste)
  • 1 pss parsakaalin kukintoja (200 g pakaste)
  • n. 100 g katkaraputuorejuustoa
  • 3-4 dl juustoraastetta

  • Sieni (täyteannos koko pizzamäärälle)
  • 200 g sieniä, kanttarellejä, siitake-, tai herkkusieniä
  • 100 g oliiveja
  • n. 100 g sienen makuista tuorejuustoa
  • 3-4 dl juustoraastetta

  • Kasvis (täyteannos koko pizzamäärälle)
  • 1 tlk parsaa (200 g)
  • 200 g minimaisseja (pakaste)
  • n. 100 g sinihomejuustoa
  • 3-4 dl juustoraastetta

Ripottele tomaattikastikkeen päälle valitsemasi täytteet ja viimeksi juustoraaste. Huom! Jos haluat käyttää kaikki 4 täyteideaa, tee jokaista täytettä vain 1/4 annosta! Paista 250 asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 10-15 minuuttia riippuen pizzojen koosta.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat