Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pitkään muhinutta naudanlihapataa

Julkaistu 01.05.2008 11:01

Tämä on herkullista ruokaa. Kirkas liemi on jo itsessään upea keitto ja liha on niin mureaa, että sitä ei oikeastaan tarvitse edes leikata. Kokonaisuus on kerrassaan vastustamaton.

6 annosta

  • 900 g häränhäntää paloina
  • 900 g naudanlapaa, rintaa, potkaa tms. muuta haudutettavaksi sopivaa ruhonosaa paloiteltuna noin 2,5 cm:n kokoisiksi palasiksi
  • 450 g naudanulkofileen alaosaa tai jotakin muuta pataruokaan sopivaa ruhonosaa paloiteltuna noin 2,5 cm:n kokoisiksi palasiksi
  • 225 g hienoksi raastettua kaalia
  • 225 g lanttua paloiteltuna
  • 2,5 cm:n kokoisiksi palasiksi
  • 3 laakerinlehteä pieni kourallinen mustapippureita
  • 1 kananmunan valkuainen

Ruskista häränhäntä suuressa padassa erittäin kuumalla lämmöllä. Lisää loput lihat ja jatka ruskistamista, kunnes kaikki kuutiot ovat kauniin ruskeita. Häränhäntä kannattaa ehkä nostaa pois padasta lihapalojen ruskistamisen ajaksi, sillä liha vapauttaa runsaasti nestettä, jolloin vaarana on, että lihat alkavat kiehua nesteessä ruskistumisen sijasta. Lisää häränhäntä takaisin pataan, kun olet ruskistanut kaikki lihapalat. Peitä lihat vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpötila kohtalaiseksi. Lisää laakerinlehdet ja mustapippurit ja anna kiehua hiljakseen vähintään 3 tuntia.

Poista häränhäntä padasta. Lisää lämpö melko kovaksi ja kuumenna kiehuvan kuumaksi. Riko kananmuna, erota valkuainen ja keltuainen ja vatkaa valkuaista kevyesti pienessä astiassa haarukalla. Kaada valkuainen varovasti padassa olevan liemen päälle. Valkuainen vetää jähmettyessään puoleensa suurimman osan liemen epäpuhtauksista. Jähmettynyt valkuainen on tämän jälkeen helppo kuoria liemen päältä esim. reikäkauhan avulla.

Lisää kaali ja lanttu ja anna kiehua hiljakseen 12–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Ruoka on nyt valmista tarjottavaksi.

Reseptit: Andreas Viestad

Lisää aiheesta:

Google julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansaOletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyySuomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvallaMiau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian tottaNäin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:59
    Google

    Google julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa

  • 16:52
    Meikit

    Oletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyy

  • 14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • 13:31
    Kissat

    Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta

  • 09:55
    Kela

    Näin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026