Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pitkään muhinutta naudanlihapataa

Julkaistu 01.05.2008 11:01

Tämä on herkullista ruokaa. Kirkas liemi on jo itsessään upea keitto ja liha on niin mureaa, että sitä ei oikeastaan tarvitse edes leikata. Kokonaisuus on kerrassaan vastustamaton.

6 annosta

  • 900 g häränhäntää paloina
  • 900 g naudanlapaa, rintaa, potkaa tms. muuta haudutettavaksi sopivaa ruhonosaa paloiteltuna noin 2,5 cm:n kokoisiksi palasiksi
  • 450 g naudanulkofileen alaosaa tai jotakin muuta pataruokaan sopivaa ruhonosaa paloiteltuna noin 2,5 cm:n kokoisiksi palasiksi
  • 225 g hienoksi raastettua kaalia
  • 225 g lanttua paloiteltuna
  • 2,5 cm:n kokoisiksi palasiksi
  • 3 laakerinlehteä pieni kourallinen mustapippureita
  • 1 kananmunan valkuainen

Ruskista häränhäntä suuressa padassa erittäin kuumalla lämmöllä. Lisää loput lihat ja jatka ruskistamista, kunnes kaikki kuutiot ovat kauniin ruskeita. Häränhäntä kannattaa ehkä nostaa pois padasta lihapalojen ruskistamisen ajaksi, sillä liha vapauttaa runsaasti nestettä, jolloin vaarana on, että lihat alkavat kiehua nesteessä ruskistumisen sijasta. Lisää häränhäntä takaisin pataan, kun olet ruskistanut kaikki lihapalat. Peitä lihat vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpötila kohtalaiseksi. Lisää laakerinlehdet ja mustapippurit ja anna kiehua hiljakseen vähintään 3 tuntia.

Poista häränhäntä padasta. Lisää lämpö melko kovaksi ja kuumenna kiehuvan kuumaksi. Riko kananmuna, erota valkuainen ja keltuainen ja vatkaa valkuaista kevyesti pienessä astiassa haarukalla. Kaada valkuainen varovasti padassa olevan liemen päälle. Valkuainen vetää jähmettyessään puoleensa suurimman osan liemen epäpuhtauksista. Jähmettynyt valkuainen on tämän jälkeen helppo kuoria liemen päältä esim. reikäkauhan avulla.

Lisää kaali ja lanttu ja anna kiehua hiljakseen 12–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Ruoka on nyt valmista tarjottavaksi.

Reseptit: Andreas Viestad

Lisää aiheesta:

Varoitus: Älä polta tätä kynttilää!Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihinTalven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisiTutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisillaMoni tekee kuumeen mittauksessa piippausvirheenLäpimurto lähellä: Siat voivat pian pelastaa miljoonien sairaiden hengen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:52
    Takaisinvedot

    Varoitus: Älä polta tätä kynttilää!

  • 14:09
    Etätyö

    Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihin

  • 11:59
    Kengät

    Talven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisi

  • 08:14
    Sokeri

    Tutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisilla

  • 06:48
    Flunssa

    Moni tekee kuumeen mittauksessa piippausvirheen