Pitkään kielletty väite Fifa-pomosta olikin totta – someraivo ryöpsähti

Sveitsiläislehti Blick kertoo, että kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino on muuttanut perheineen asumaan Qatariin, jossa pelataan joulukuussa miesten MM-kilpailut.

Jo Qatarin kisaisännyys on herättänyt runsaasti kritiikkiä ja MM-kisojen valmisteluissa on kuollut tuhansia ihmisiä. Infantinon kerrotaan vuokranneen taloa Dohasta lokakuusta asti. Hän on muuttanut Dohaan perheensä kanssa ja kaksi tytärtä käy koulua maassa.

Blickin mukaan Fifa on myöntänyt, että Infantino on vuokrannut talon Dohasta. Se olisi aiemmin kieltänyt väitteet muutosta. Fifan mukaan Infantino jatkaisi työskentelyä liiton pääkonttorilta Sveitsin Zurichistä, mutta sveitsiläislehden lähteiden mukaan Infantinoa ei ole nähty kaupungissa kovinkaan usein.

Infantino sai valtavasti kritiikkiä sosiaalisessa mediassa ja häntä verrattiin jopa korruptiosta tuomittuun Fifan aiempaan puheenjohtajaan Sepp Blatteriin. Aftonbladetin urheilukolumnisti Simon Bank kirjoitti voimakkain sanakääntein Infantinosta.

– Se ei ole moraalitonta. Se on amoraalista. Siinä ei ole moraalia ollenkaan. Se ei ole rikkinäinen kompassi. Se on kompassi, jokaosoittaa joka suuntaan samanaikaisesti, Bank kirjoitti kolumnissaan.

Lue myös:

    Uusimmat