Mainos

Pitkä työaika ei takaa tuottavuutta

Pitkät työajat eivät takaa työnteon tuottavuutta, kertoo saksalainen tutkimuslaitos.

Pitkät työpäivät eivät takaa, että työnteko olisi erityisen tuottavaa, vaan asia on pikemminkin päinvastoin. Saksalaisen IAT-tutkimuslaitoksen mukaan työnteko näyttää olevan EU-maissa sitä tehokkaampaa, mitä lyhyemmät työpäivät kyseisissä maissa on.

IAT:n vertailussa työn tuottavuus oli Ranskassa 18 prosenttia EU:n keskiarvoa korkeampaa, vaikka työviikon keskimääräinen pituus jää alle 38 tuntiin. Saksassa työviikon pituus on lähes 40 tuntia, mutta tuottavuus on vain seitsemän prosenttia EU:n keskiarvoa suurempaa.

Selkeimmin työviikon lyhyyden ja työn tuottavuuden välinen korrelaatio näkyy Britannian kohdalla. Britanniassa työviikon keskimääräinen pituus on 43 tuntia, ja vastaavasti työn tuottavuus jää 14,5 prosenttia EU:n keskiarvon alle. IAT:n mukaan ei pidä paikkaansa, että työpäivien pidentäminen lisäisi Saksan teollisuuden kilpailukykyä.

-Lyhyemmät työpäivät piiskaavat yhtiöt tuottavuuteen, kun taas pitemmät työpäivät johtavat vain ajan haaskaamiseen, IAT:n työaika-asiantuntija Steffen Lehndorf sanoo.

(MTV3-STT-DPA)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja