Pitchforth korvaa Steinerin Jaguarilla

Racingin uusi toimitusjohtaja on David Pitchforth. Britti Pitchforth korvaa Günther Steinerin.

- Günther Steiner luopui asemastaan Jaguar Racing toimitusjohtajana. Steiner on mukana neuvotteluissa, jotka koskevat Jaguar Racingin uusia organisaatiojärjestelyjä ja hänen asemaansa, ilmoitti tallin tiedottaja Nav Sidhu torstaina. - Steiner ei ole menetellyt mitenkään väärin, organisaation on merkittävästi parempi kuin mitä se oli ennen häntä. Hän on myös luonut pohjan suunnittelutyöllemme, jota David nostaa nyt yhä paremmaksi, Sidhu jatkoi muutosten taustoista.

Jaguarin entinen tallipäällikkö, F1-legenda Niki Lauda värväsi Steinerin Jaguarille Fordin rallipuolelta viime joulukuussa. Lauda itse menetti tallipäällikön paikkansa viime viikolla ja harkitsee nyt tallin erikoisneuvonantajaksi ryhtymistä.

Pitchforth, 37, tuli Jaguarille viime maaliskuussa väliaikaiseksi aerodynamiikasta vastaavaksi johtajaksi. Hän valvoi neljän tuulitunnelin rakentamista Jaguarille sekä oli projektijohtaja ensi kauden R4- ja uudistetun R3-kilpurin kehittämisissä.

Jaguar ilmoitti myös tehneensä sopimuksen uuden suunnitteluosaston johtajan kanssa. Hänen henkilöllisyyttään talli ei vielä suostunut paljastamaan, koska hän ei tallin ilmoituksen mukaan voi aloittaa toimessaan vielä kolmeen kuukauteen. Syynä voimassa oleva sopimus toisen tallin kanssa.

Jaguarilla ei ole varsinaista teknistä johtajaa, johtava insinööri valvoo neljää muuta teknisen puolen johtajaa.Ben Agathangelou vastaa aerodynamiikasta ja toimii yhdessä auton pääsuunnittelija Rob Taylorin kanssa. Marc Gillan, joka tuli McLarenilta, vastaa auton suorituskyvystä ja neljättä, autotekniikasta vastaavaa henkilöä, ei vielä ole löydetty. Myöskään uutta tallipäällikköä ei ole nimetty.

Tallin johtavaksi insinööriksi tulee tammikuun alusta Malcolm Oastler, BAR-tallin entinen tekninen johtaja.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja