Mainos

Pitäisi olla kahdessa paikassa samaan aikaan – pystyykö tähän edes teräsmies-kilpailija Stubb?

Suomen valtiovarainministeri Alexander Stubbilla (kok.) on edessään tiukat paikat, sillä hänen pitäisi olla tänään paikalla sekä euroryhmän että suuren valiokunnan Kreikka-kokouksissa. Molemmat alkavat kello 11 Suomen aikaa.

Euroryhmän puhelinkokous Kreikan tukineuvotteluista menee tänään päällekkäin samaa asiaa käsittelevän eduskunnan suuren valiokunnan kokouksen kanssa. 

Molempien kokouksien on määrä alkaa kello 11 Suomen aikaa. Suomi on yrittänyt lykätä euroryhmän puhelinkokouksen alkua, mutta euroryhmän puheenjohtajan Jeroen Dijsselbloemin tiedottajan mukaan kokous alkaa suunnitellusti. 

Aikataulu vaikeuttaa tukineuvotteluihin liittyvän kannan muodostamista Suomessa. Valtiovarainministeri Alexander Stubbin pitäisi osallistua molempiin kokouksiin. 

Hallituksen EU-ministerivaliokunta kokoontuu ensin aamulla kello 10. Kokouksessa on tarkoitus ottaa kantaa siihen, voidaanko neuvottelut Kreikan kolmannesta tukiohjelmasta aloittaa. Tämän jälkeen Stubb ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ovat eduskunnan suuren valiokunnan kuultavana asiasta. 

Suomen kanta on selvillä vasta sen jälkeen, kun myös suuri valiokunta on käsitellyt asiaa. Stubb voi joutua asettamaan sijaisen euroryhmän puhelinkokoukseen hankalan aikataulun takia.   

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.