Pistä tänä vuonna paremmaksi: Kaunis ja hyödyllinen lahjavinkki äidille

Pistä perinteistä äitienpäivän ruusua paremmaksi ja askartele äidille lahjaksi kukkiva ruukkuyrtti. Yrtti on paitsi hyvältä tuoksuva myös käytännöllinen lahja, sillä säännöllisellä kastelulla se tuottaa uusia makoisia lehtiä pitkälle kesään.

Ruokakauppojen yrttivalikoima on laaja. On minttua, rosmariinia, timjamia, oreganoa ja sitruunamelissaa. Ruukussa kasvavan yrtin voi siirtää väljempiin multiin isompaan ruukkuun, jolloin se jaksaa kasvaa pidempään. Myös kaupan ruukkuun sopii pieni keväinen somistus, rautalangan tai kepin päässä ilahduttava kukkanen.

Kukkien askartelumateriaaliksi käy valkoinen tavallinen paperi, siitä saa yrtin seuraksi omenan kukkimista muistuttavia kukkasia. Värikkäistä askartelukartongeista väkerretyt kukat ilahduttavat kesää odottelevaa äitiä.

Nuottipaperi on oivaa kukkien ja perhosten askartelumateriaalia. Nuottipaperia voi käyttää joko sellaisenaan valkoisena tai sen voi värjätä teellä vanhahtavan rusehtavaksi.

Kukat pujotetaan tukevaan rautalankaan tai niitataan värikkään mehupillin päähän kukkimaan. Myös puinen grillivarras on hyvä kukkakeppi. Jos kaupan muoviruukkua ei vaihda kauniimpaan yksilöön, voi sen peittää silkkipaperilla. Silkkipaperi imee herkästi mullan kosteuden ja siksi ruukun ympärille kannattaa viritellä kosteudelta suojaava talouskelmu tai pieni muovipussi. Silkkipaperi teipataan napakasti ruukun ympärille ja kauneus viimeistellään narulla.

Teksti: Henna Kekki
Kuvat: Mikko Kekki

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja