Mainos

Pirkka-Pekka Petelius haluaa keskustella myös romanien kanssa sketseistään: "Olen valmis keskustelemaan myös muiden vähemmistöjen kanssa"

Vihreiden kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius kertoi Twitterissä, että haluaa keskustella myös romanien edustajien kanssa.

– Olen valmis keskustelemaan myös muiden vähemmistöjen kanssa. Lähetin tänään Romaniasiain neuvottelukunnalle tapaamispyynnön.

Petelius pyysi tänään anteeksi saamelaisilta rasistisia sketsejään ja ilmoitti ajavansa saamelaisten oikeuksia eduskunnassa. Yksi on esimerkiksi totuus- ja sovintokomission perustaminen, jolla käsiteltäisiin saamelaisiin kohdistuneet sortavat toimet.

– Haluan esittää julkisen anteeksipyyntöni kaikille saamelaisille. Pyydän anteeksi sitä haitallista vaikutusta, joka sketseillä on ollut. Ymmärrän vastuuni kansanedustajana ja kulttuurin tekijänä, Petelius kirjoitti kannanotossaan.

Suosikkilaulaja hämmästeli

Petelius sai kritiikkiä vain saamelaisille osoitetusta anteeksipyynnöstä. Peteliuksen ja Aake Kallialan tähdittämien sketsiohjelmien hahmoina nähtiin myös romanihahmoja, joita pidetään rasistisina.

Yksi asian hämmästelijöistä oli tunnettu laulaja ja yhteiskunnallisten asioiden kommentoija Rainer Friman.

– Pirkka Pekka Petelius pyytää anteeksi saamelaisvitsejä, joita heitti Aake Kallialan kanssa viihdeohjelmissa. Miksi hän ei pyytänyt anteeksi myös meiltä romaneilta? Minuakin pilkkasivat, kun kyseenalaistin heidän vitsinsä tiedotusvälineissä, Friman kirjoitti.

Pirkka-Pekka Petelius ei ole vastannut MTV Uutisten haastattelupyyntöön.

Juttua päivitetty 21.11.2019 kello 14.10: lisätty juttuun taustatietoja.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja