Pinot Grigio Villa del Canlungo 2002

  • Italia, Friuli - Venezia Giulia
  • Collavini, DOC Collio
  • Alkon numero: 585357
  • Hinta 10,48 €

Yrityksen on perustanut Eugenio Collavini 1960-luvulla. Nyt johdossa on omistaja Manlio Collavini, joka on tuonut uutta ajattelua viinintuotantoon sijoittamalla uuteen teknologiaan ja nostamalla työn ja viinin laatua viinitarhoilta aina tuotantoon ja lopputuotteeseen asti.

Tuotantoon valitaan rypäleet 160 hehtaarin alalta, joista osa on sopimusviljelijöiden omistuksessa. Tarhat sijaitsevat Collion, Colli Orentalin ja Isonzon DOC-alueilla Friuli Venezia Giuliassa, Pohjois-Italiassa. Alueet tunnetaan aromaattisista valkoviineistään, jotka korkean laatunsa vuoksi ovat yleensä melko arvokkaita. Alueen maaperä on kalkkikivipitoista. Viiniä on vanhennettu uusissa Allierin tammesta tehdyissä tammitynnyreissä.

Collavini tuottaa Friulin klassikoita: Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon, Tocai, Ribolla Gialla, Picolit, Merlot, Refosco , Cabernet ja Schioppettino –lajikeviinejä.

Viinin väri on kirkas, keltainen ja hieman kehittynyt. Tuoksu on puhdas ja selkeän hedelmäinen. Mukana on ananasta, persikkaa sekä hiukan hunajaa ja aavistus yrttejä. Maku on kuiva, keskitäyteläinen ja runsaahko. Tasapainoinen happorakenne keventää hedelmäisyyttä ja tuo viiniin ryhtiä. Tasapainoinen viini, jolla on pitkähkö jälkimaku

Minkä kanssa?

Tämä viini sopii hyvin aromaattisten kalaruokien kanssa, mutta kyllä runsaammat kasvisruoatkin toimivat mainiosti. Paistettu lohi kermakastikkeen ja sitruunankuorella maustetun perunamuhennoksen kera maistuisi tämän viinin kanssa tältä istumalta. Tarjoa viini noin 10-asteisena.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja