Mainos

Pikkulapset unohdettu huvipuistojen aukioloajoissa

Useimmat huvipuistot Suomessa aukeavat vasta puoliltapäivin. Esimerkiksi Tampereella Särkänniemen huvipuisto aukeaa kesällä kello 12, Helsingin Linnanmäki kello 11 ja Kouvolan Tykkimäkikin vasta kello 12.

Myöhäiset aukioloajat kummastuttavat joka vuosi huvipuistoissa käyviä perheellisiä, sillä pienten lasten elämänrytmi sotii selkeästi aukioloaikoja vastaan.

Lapset heräävät aikaisin aamulla ja odottavat huvipuistojen aukeamista kuin kuuta nousevaa. Kun puisto sitten vihdoin puoliltapäivin aukeaa, on monella lapsella jo lounaan ja päiväunien aika. Kouvolan Tykkimäen toimitusjohtaja Sakari Pasanen ei kuitenkaan näe tarvetta muutokseen.

- Asiakkaiden toiveiden mukaan tässä toimitaan ja 25 vuoden kokemuksella voin kertoa, että huvipuiston aukeaminen puolenpäivän aikaan on paras mahdollinen aika heille. Aiheesta on tehty monenlaisia asiakaskyselyjä vuosien varrella, Pasanen perustelee.

"Huvipuisto tarkoitettu isommille"

Pasasen mukaan suurin osa huvipuistojen asiakaskunnasta on perheitä, joissa päiväuni-ikä on jo ohitettu. Perheille yleensä sopii paremmin, että huvipuistot ovat iltaisin pidempään auki. Huvipuistot ovat yleensä auki kello 20:een.

- Kyllähän meille edullisinta olisi, että puisto aukeaisi jo kello 9 aamulla ja etenisimme normaalissa virka-ajassa. Nyt joudumme maksamaan työntekijöillemme erilaisia iltalisiä, joten se ei ole meille paras mahdollinen ratkaisu, Pasanen kertoo.

Pasasen mukaan valituksia puiston aukioloajoista tulee aika ajoin, mutta yleisesti ottaen vähän.

Eilen uutisoitiin, että huvipuistojen kävijämäärät ovat laskeneet ja osasyynä on kova helle. Eikö aukioloaikojen muuttaminen viileämmäksi aamupäiväksi toisi enemmän asiakkaita puistoon?

- Säiden armoilla emme voi muutella aukioloaikoja, sillä silloin kuluttaja ei koskaan voisi olla ajoista varma. Silloin pitäisi mainostaa valtavasti, ja se jos mikä söisi kukkaroa, Pasanen vastaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.