Pikaruuasta lähiruokaan

Operaatio Lähiruoka on sosiaalinen kokeilu, jossa kuusi perhettä sitoutuu 100 päiväksi käyttämään ravinnokseen vain tuotteita, jotka on kasvatettu 100 mailin säteellä kodistaan.

Kuusi ruokailutottumuksiinsa kyllästynyttä ja ekologisemmasta arjesta haikailevaa kanadalaista perhettä on valmiina ottamaan haasteen vastaan. Sadan päivän aikana perheiden on tarkoitus syödä pelkästään ruoka-aineita, jotka ovat kasvatettu, tuotettu ja myyty sadan mailin (n. 160 km) säteellä omasta kodistaan.

Kiperäksi osoittautuva lähiruokakokeilu vaatii perheiltä kekseliäisyyttä sekä hampaita kiristävää totuttelua uudenlaiseen ruokavalioon. Perheitä motivoi niin terveellisemmät elämäntavat kuin ekologisempi tulevaisuuskin, mutta valmis- ja pikaruuista luopuminen on helpommin sanottu kuin tehty.

Ohjelman lähiruokaideologiaan erikoistuneet juontajat James MacKinnon ja Alisa Smith toimivat osanottajien tsemppaajina ja ohjaavat näitä projektin toteutumisessa. Kaksikko on kirjoittanut aiheesta palkitun bestsellerin The 100-Mile Diet: A Year of Local Eating. Haasteen aikana parivaljakko antaa kilpailijaperheille asiantuntijatietoutta, vinkkejä, rohkaisua sekä liudan kokeilun aikana suoritettavia harjoituksia.

Lähiruokaoperaation kohteeksi valittiin Vancouverin naapurustossa sijaitseva Missionin pikkukaupunki. Rinteellä istuvaa maalaismaisemaa värittää nurmella laiduntavat pilkukkaat lehmät ja rinteen alla virtaava erilaisia lohilajeja kuhiseva Fraser-joki. Asetelma lähiruokaoperaatioon on ideaali.

Kuinka perheet onnistuvat sadan päivän mittaisessa haasteessaan, selviävätkö kaikki loppuun asti?

Operaatio Lähiruoka AVAlla 7.6.2011 alkaen tiistaisin klo 20.00.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja