Mainos

Pihtisynnytys runteli vauvan pään

Britannian terveysviranomaiset ovat pyytäneet anteeksi perheeltä, jonka vauva sai synnytyksessä päähänsä vakavia vaurioita. Tilanne tapahtui joulukuussa Scunthorpe General Hospital -sairaalassa. Sairaalaan henkilökunta teki useita virheitä heidän käyttäessään pitkittyneen synnytyksen apuna synnytyspihtejä.

Virheiden seurauksena poikavauvan toinen silmä irtosi pois silmäkuopastaan ja hänen kallonsa murtui. Brittilehti Daily Mail kertoo, että vauva menetti luultavasti näkönsä vasemmasta silmästään. Lapsen vanhempien asianajajien mukaan mahdollisia aivovaurioita joudutaan tarkkailemaan vuosien ajan.

Pitkään kestänyt synnytys

Synnytys oli kestänyt pitkään, joten henkilökunta päätti koittaa ensin imukuppia. Lääkäri koitti imukuppia seitsemän kertaa, vaikka ohjeiden mukaan kyseistä menetelmää saisi yrittää vain kolme kertaa.

Tämän jälkeen naiselle annettiin epiduraalipuudutus ja hänet siirrettiin leikkaussaliin. Henkilökunta ei ollut kuitenkaan kertonut hänelle mitä oli tapahtumassa, eikä häneltä oltu myöskään kysytty lupaa pihtien käyttämiseen. Asianajajien mukaan nainen oli tuntenut kovaa kiskomista, kun lääkärit ottivat lasta ulos pihtien avulla.

Kun poika vihdoin syntyi, hänen silmänsä oli irronnut ja se lepäsi hänen poskeaan vasten. Myöhemmin pojalla todettiin myös kallonmurtumia ja aivoverenvuotoa.

Terveysviranomaiset totesivat asiasta tehdyn tutkimuksen jälkeen, että sairaalahenkilökunnan käytäntöjä on muutettu, jotta vastaavanlaista tilannetta ei pääsisi tapahtumaan uudelleen.

Pojan vanhemmat hakevat nyt korvauksia, jotta he voivat kattaa lapsensa tulevat lääkärikustannukset. Toistaiseksi ei ole tiedossa mitä seuraamuksia synnytyksestä vastuussa olleelle lääkärille aiheutuu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.