Petturipuolisolla ei ole paluuta suhteeseen

Helmen lukijat eivät suhtaudu pettämiseen suopeasti. Kyselyn mukaan syrjähypyn jälkeen suhteeseen ei ole paluuta.

Helmi kysyi viikkokyselyssä lukijoiltaan, ovatko he antaneet pettäneelle puolisolle toisen mahdollisuuden. Yli 50 prosenttia vastaajista kertoi pettämisen merkitsevän suhteen loppua. 14 prosenttia kertoi yrittäneensä ottaa puolisonsa takaisin, mutta huonoin seurauksin. Vain kolmasosa vastaajista oli ottanut syrjähypyn jälkeen puolisonsa avosylin vastaan.

Takaisin ei ole tulemista

Yli puolet kyselyn vastaajista viittasi ovea petturipuolisolle. Suhteeseen ei ollut paluuta syrjähypyn jälkeen, koska pettäjään ei voitu enää luottaa. Suuri osa vastaajista ei myöskään uskonut pettäjän parantavan tapojaan, vaan uskoi toisenkin syrjähypyn olevan edessä.

– Tekoja ei voi perua. Kun kerran pettää, mistä voi tietää...

– Ei ole koskaan petetty, joten ei ole tarvinnut tuollaista miettiä. Mutta en ottaisi! Ja pelisäännöt kun tiedetään, niin niiden mukaan mennään.

– Kerran kun pettää, tekee sen toisenkin kerran. Pääsee vieraan makuun. Luonnevika, no thanks.

– Se on heikkoutta ottaa mies takaisin tuommoisen jälkeen. Ihmisessä on aina vika, ja suhteessa, jos täytyy lähteä tekemään tuommoista. Ei ainakaan ole oikeutettu sanomaan niitä kolmea sanaa. Voihan sitä aina olla avoimessa suhteessa. Et tee mitään tuollaisella ihmisellä etkä sillä takaraivossa hakkaavalla tunteella, kun saat alkaa pelätä ja epäröimään miehen joka sanaa.

– Vaikka kuinka itse rakastaisi ja sydän huutaisi tuskaa, on se kuitenkin niin että minua ei petetä. Jos toisesta todella välitää, ei myöskään petä. En pystynyt luottamaan tapahtuneen jälkeen, ja ilman luottamusta on parisuhdetta mahdoton rakentaa.

Yritin, mutta...

14 %:a vastaajista kertoi yrittäneensä ottaa pettäjän syystä tai toisesta takaisin, mutta huonoin seurauksin. Suhde oli saanut loppunsa joko uuden irtosuhteen takia. Osa koki, että syrjähypyssä oli jopa jotain positiivista – mädän suhteen loppuminen.

– Ei se luottamus enää koskaan palaa. Anteeksi voin antaa, mutta unohda en.

– Mieheni jäi kiinni vehtaamisesta useamman naisen kanssa. Ensimmäinen otti minuun yhteyttä ja yhtenä päivänä kävin hakemassa mieheni sieltä. Sen jälkeen paljastuikin, että niitä naisia olikin siellä sun täällä. Osalle oli puhuttu vaikka mitä parisuhteista lapsiin. Otin mieheni kuitenkin pitkän harkinnan ja yhteisen prosessin jälkeen takaisin. Tätä kesti reilu puoli vuotta, kunnes mieheni ei enää palannutkaan kotiin töidensä jälkeen. Näin hienosti päättyi yli 6 vuoden suhde. En ole juurikaan hänestä kuullut, mutta tämä on osoittautunut parhaaksi ratkaisuksi kaikille.

– Ihminen on erehtyväinen, toinen mahdollisuus annettu, kolmatta ei... On myös opittu, kun kerran pettää, niin pettää toisenkin kerran. Ei ainakaan petä minua enää. Mutta onko sinulla minun eksäni? Good luck.

– Otin miehen takaisin, koska olin häneen vieläkin rakastunut, ja hän vannoi kirkkain silmin, ettei enää koskaan petä. No, se vannominen ei merkinnyt mitään, toiset eivät vain halua muuttua. En suosittele uutta yritystä pettämisen jälkeen. Kaikki on muuttunut niin paljon ja luottamusta on äärimmäisen vaikea saada takaisin.

Rakkaus ei kuole

33 %:a vastaajista oli jatkanut suhdettaan puolison syrjähypyn jälkeen. Osa oli rakastanut puolisoaan liikaa lopettaakseen suhteen, osalla oli ollut yhteisiä lapsia ja asuntolaina. Toiset taas kertoivat myös itse pettäneensä. Moni kuitenkin muistutti, että vaikka pettäjän kanssa tuli palattua yhteen, ei luottamus pelaa enää kumppanien välillä.

– Puolisoni ajautui parin viikon suhteeseen tilanteessa, jossa meidän suhteemme oli käytänössä karilla. Saimme kuitenkin puhuttua asiat ja päätimme ainakin yrittää jatkaa suhdettamme. Tuolloin olimme olleet yhdessä 10 vuotta. Oikeastaan heti tämän jälkeen tämä toinen nainen paljastui, vaikka mieheni oli jo laittanut välit poikki hänen kanssaan tai ehkä juuri siksi. Huudettiin ja riideltiin. Sovittiin ja jatkettiin. Tästä on nyt 3 vuotta aikaa ja olemme onnellisia. On varmasti väärin sanoa, mutta en koskaan osannut ajatella tuota toista uhkana. Hän oli itseäni kuusi vuotta vanhempi kahden lapsen yh-äiti, joka oli huonopalkkaisessa työssä ja etsi miehiä itseään elättämään netin keskustelupalstoilta.

– Anopin kanssa keskustelin tapahtuneesta ja hänen mielestään pettäminen on ihan luonnollinen tapahtuma. Hänen "siunauksellaan" olen saanut itsekin sitten herkutella elämällä. Eihän sitä voi ketään omistaa.

– Hän tunnusti asian minulle itse heti tapahtuneen jälkeen ja totesi itsekin, että eihän se ollut edes sen arvoista. Hän myös antoi minun purkaa suuttumustani ja turhautumistani, epäluulojani ja vastaili ihan kaikkiin kysymyksiini, oli ne kuinka kiusallisia hyvänsä.

– Maailma on täynnä houkutuksia ja mahdollisuuksia. Jokaisella on heikot hetkensä ja aikansa, ja kun nämä houkutukset ja heikot hetket sattuvat kohtaamaan samaan aikaan, peli voi olla sillä selvä. Me kaikki olemme epätäydellisiä ja erehtyväisiä. "Kolmatta" osapuolta on turha syyttää, tähän peliin tarvitaan kaksi, ja kyse on tietoisesta valinnasta molemmin puolin.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja