Pettinen: En voinut seurata playoffseja edes televisiosta

Jääkiekon SM-liigaseura Rauman Lukon puolustaja Tomi Pettinen pysyi hämmästyttävän positiivisena, vaikka mailan isku oli viedä häneltä näön vasemmasta silmästä. Lukon loppukausi meni häneltä täysin ohi.

Pettinen loukkaantui helmikuussa ja joutui odottamaan ensimmäisiä tietoja yli kuukauden.

- Ensimmäinen kuukausi oli ehkä pahin, kun ei tiennyt yhtään miten käy. Kukaan ei oikein uskaltanut sanoa mitään suuntaan tai toiseen. Tilanne oli kuitenkin niin vakava eikä silmänpohjaan nähnyt millään laitteella, koska se oli täynnä verta. Ensimmäiset pari viikkoa se oli niin turvoksissa, ettei silmää saanut juuri auki, Pettinen kertoo toipumisajastaan.

Pettinen myöntää tiedostaneensa mahdollisuuden, että kiekkoura on kokonaan ohi. Hän ei kuitenkaan antanut negatiiviselle ajattelulle sijaa.

- Ajattelin vain, että totta kai minä tästä selviän. En tiedä voiko sanoa, että se auttoi paranemiseen. Minulla oli positiivinen mieli enkä antanut valtaa sellaiselle ajattelulle. Ei tullut kelattua, että kuinka vakava homma se on ja kuinka äkkiä tämä leikki olisi voinut loppua, Pettinen toteaa rauhallisesti.

Lukko oli alkukaudesta murskaavan ylivoimainen mutta hyytyi pahasti kalkkiviivoilla. Runkosarjan lopun tappiokierre jatkui, ja viimeisen kuoliniskun antoi lopulta mestariksi asti marssinut Turun Palloseura, joka sysäsi puolivälierissä raumalaiset kesälomalle suoraan neljässä ottelussa.

- Minulla oli koko ajan toive, että pystyn playoffseissa olemaan mukana, koska kautta oli vielä niin paljon jäljellä. Sitten tuli leikkaus, joka esti harjoittelun moneksi viikoksi. Oli vain hyväksyttävä, että en pelaa enää tällä kaudella, Pettinen sanoo.

- Olin itse sairaalassa, kun kausi loppui ja näin vain yhden pelin Tepsiä vastaan. Pudotuspeleistä ei jäänyt mitään kuvaa ja muutenkin hallilla tuli käytyä aika vähän. Ensinnäkään ei ollut lupaa liikkua niin paljoa ja toisaalta ei huvittanut katsoa, koska itse en päässyt auttamaan, hän jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat