Petit Chablis 2003

  • AC Petit Chablis
  • Michel Laroche
  • Hinta: 11,73 €
  • Alkon numero: 7496

Vuoden viinintekijä Denis de la Bourdonnaye: Domaine Michel Laroche (International Wine Challenge 2003). Tästä on hyvä aloittaa kun esittelee viinitaloa. Domaine Michel Laroche on perustettu 1850 ja Michel Laroche on johtanut sitä vuodesta 1967. Hänestä onkin tullut yksi johtavista Chablin viinien tunnetuksi tekijöistä. Laroche on sittemmin laajentanut toimintaansa Etelä-Ranskaan sekä Chileen ja kohtapuolin kohteena on Kanada.

Petit Chablis on oiva viini kun halutaan tutustua Chablisten erilaiseen kirjoon. Siinä on samoja elementtejä kuin varsinaisissa Chabliksissa eli sitrusta, kalkkikiven mineraaleja ja raikasta hapokkuutta. Silti se ei vielä ole liian haastava niin että maistaja joutuisi ymäälleen yrittäessään löytää hienoa mineraalisuutta tai vertaillessaan tammen käyttöä tai sen käyttämättömyyttä.

Viinin väri on vaalean keltainen. Raikkaassa ja nuoressa tuoksussa on sitrusta sekä hiukan mineraalisuutta. Maku on rutikuiva ja raikkaan hapokas. Mukaan tulee maukas hedelmäisyys sekä hento mineraalisuus. Raikas keväinen ja kesäinen tunne valtaa suun ja mielen.

Minkä kanssa?

Petit Chablis 2003 on loistava viini äyriäisille sekä keveille ja raikkaille kalaruoille. Tämä on mainio viini myös vuohenjuuston kanssa. Kuhaa, voikastiketta sekä uusia perunoita; voiko parempaa olla!

Tarjoa tämä viini n. 10-12c asteisena

Viiniartikkeli: Sommelier Petri Pellinen

Ruokalan viiniosuus joka perjantai MTV3-kanavalla Ihanassa Aamussa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja