Mainos

Peseytymisen täydellinen nautinto

Sisustamalla kylpyhuoneen itseään miellyttävällä teemalla ja omilla lempiväreillä saa huoneesta luotua viihtyisän ja persoonallisen näköisen paikan, jossa on mukava peseytyä ja rentoutua.

Kylpyhuone lienee jokaisen kodin intiimein ja käytetyin tila. Sen tulisi olla viihtyisä ja samalla helposti puhtaana pidettävä, toimiva kokonaisuus. Vain mielikuvitus asettaa rajat kylpyhuoneen sisustamiseen.

Väreillä tunnelmaa

Perinteisesti kylpyhuoneet ovat olleet kauttaaltaan vaalean sävyisiä. Tänä päivänä moni uskaltaa hyödyntää paljon rohkeammin myös tummia ja kirkkaita värejä kylpyhuoneen sisustamisessa. Pelkästään tummansinisillä lattialaatoilla saa syvyyden tuntua ja uutta ilmettä kylpyhuoneeseen. Myös seinälaatoituksissa voi käyttää erivärisiä kaakeleita tai koristella niitä sabluunoiden avulla.

Mikäli kylpyhuoneen yhteydessä on wc, voi vessanpytyn kannen vaihtaa moderniin värilliseen tai vaikkapa veikeään kala-aiheiseen. Suihkuverhon ja muiden tekstiilien, kuten pyyhkeiden avulla luodaan pirteää lisäilmettä. Pienillä harkituilla yksityiskohdilla kylpyhuoneesta voi luoda viihtyisän ja tunnelmallisen peseytymispaikan.

Hulluttele teemoilla

Värien lisäksi kylpyhuoneen sisustukseen voi ottaa jonkin itseään kiinnostavan teeman. Esimerkiksi ankkateemaan kannattaa etsiä samaa sarjaa olevat ankka-suihkuverho, -matto, saippuapullo ja esimerkiksi wc-harja.

Sisustusta suunnitellessa kannattaa muistaa kohtuus kaikessa. Liika tavaramäärä tekee huoneesta levottoman. Näyttävimmän kylpyhuoneesta saa, jos poimii teemanmukaisista tavaroista päävärit ja laatoittaa huoneen värimaailman mukaisesti.

Ylellisyyttä ja häivähdys historiaa

Kylpyhuoneesta on tullut olohuoneen rinnalla tärkeä rentoutumishuone. Moni varaakin kylpyhuoneeseen sekä aikaa että rahaa. Innokas kylpijä luo kylpyhuoneestaan miniatyyrikylpylän. Harmonisilla värivalinnoilla ja isolla kylpyammeella tai kenties jopa porealtaalla varustettu kylpyhuone tarjoaa unelmapaikan rentoutumiselle raskaan työpäivän jälkeen.

Ylellisyyttä rakastava sisustaa kylpyhuoneensa näyttävillä menneen maailman tuntua mukailevilla kylpyammeilla, hanoilla ja kaakeleilla. Vaativimmille sisustajille löytyy uniikkeja, kunnostettuja antiikkikylpyhuonekalusteita, joita on löydetty vanhoista kartanoista ja linnoista. Ylellisen kylpyhuoneen kruunaa aito kristallikruunu katossa. Tehokasta lisäilmettä kylpyhuoneeseen saa myös sekoittamalla vanhaa ja uutta keskenään!

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Espoon asuntomessut 2006, Finlayson, Marimekko ja www.futureimagebank.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.