Perussuomalaisten Halla-ahon tiukka ehdotus: Rajatarkastukset käyttöön – "Eurooppa on uuden siirtolaiskriisin partaalla"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Riikka Purra vaativat, että Suomi ajaa sisärajatarkastusten tilapäistä palauttamista koko EU-alueelle.

– Kaikkien jäsenmaiden tulee systemaattisesti ja pikakäsittelyssä hylätä turvapaikkahakemukset ihmisiltä, jotka saapuvat toisesta jäsenmaasta, Purra sanoo tiedotteessa.

Halla-aho ja Purra muistuttavat, että Kreikka ei puolusta ainoastaan omia rajojaan vaan koko Euroopan rajoja. Heidän mukaansa EU:n ja yksittäisten jäsenmaiden on oman etunsa nimissä autettava Kreikkaa ja nopeilla ratkaisuilla estettävä hallitsematon muuttoliike Kreikasta muualle Eurooppaan.

– Niille, jotka suunnittelevat lähtöä Kreikkaan, Italiaan tai muuhun ulkorajavaltioon, on tehtävä selväksi, että he eivät pääse Kreikkaa tai Italiaa pidemmälle, Halla-aho sanoo.

Halla-aho ja Purra vaativat myös, että Suomen tulee tehostaa rajavalvontaa Ruotsin-vastaisella rajalla. Heidän mielestään Ruotsin puolelta tulevat turvapaikanhakijat on pysäytettävä rajalla ja näiden hakemukset hylättävä perusteettomina.

– Henkilöt, joita ei syystä tai toisesta voida käännyttää tai palauttaa muualle, on sijoitettava niin, että heillä ei ole pääsyä muuhun yhteiskuntaan, Halla-aho ja Purra sanovat.

Ei taakanjakojärjestelmää

Halla-aho ja Purra pitävät tärkeänä, että mitään tilapäistä tai pysyvää taakanjakojärjestelmää ei luoda. He arvioivat, että turvapaikanhakijoiden sisäiset siirrot ainoastaan houkuttelevat lisää ihmisiä liikkeelle.

Halla-aho ja Purra kritisoivat, ettei Sanna Marinin (sd). johtama hallitus ole kertonut toimenpiteistä Turkin ja Kreikan tilanteen suhteen. Sen sijaan hallitus on kertonut vahvistavansa turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa ja helpottavansa perheenyhdistämistä, mikä pahentaa Halla-ahon ja Purran mukaan tilannetta entisestään.

Lue myös:

    Uusimmat