Perussuomalaisilla Suomen lipun etiketti sekaisin? Nolo moka tallentui kameroihin

Perussuomalaisilla Suomen lipun etiketti sekaisin? Nolo moka tallentui kameroihin 0:30
Perussuomalaisten lippulinnassa Suomen lipun vartijoiden airutnauhat oli puettu väärinpäin.

Perussuomalaisten ovat tänä viikonloppuna kokoontuneet puoluekokoukseen Tampereella.

Kokous käynnistyi lauantaina perinteisellä lippulinnalla, jossa eturivissä kulki muun muassa oikeusministeri ja puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja Leena Meri sekä toinen varapuheenjohtajana Mauri Peltokangas.

Lipunkantajana toimineen Peltokankaan vasemmalla puolella kulkeneelle Merelle ja oikealla puolella kulkeneelle henkilölle oli puettu sinivalkoiset airutnauhat.

Airutnauhat oli puettu väärinpäin. Nauhoissa sininen oli ylempänä ja valkoinen alempana. Tarkkasilmäiset kiinnittivät asiaan huomiota viestipalvelu X:ssä.

Suomen lipun kanssa käytettävässä sinivalkoisessa airutnauhassa voimakkaampi väri tulisi olla alapuolella, kertoo Suomalaisuuden liitto sivuillaan.

Myös Sotilasperinteen Seuran ohjeistuksen mukaan airutnauhan valkoisen osan tulee olla sinisen yläpuolella.

Kannettavalla Suomen lipulla on aina lippuvartio ja lipunkantajan vieressä kulkevilla vartijoilla on aina sinivalkoinen airutnauha.

Lippuvartijat asettuvat lipunkantajan molemmille puolille, naispuolinen airut kulkee edestäpäin katsottuna vasemmalla puolella ja miespuolinen oikealla puolella.

Suomalaisuuden liiton mukaan lipun kanto airueineen on juhlava tilaisuus ja siihen on aihetta pukeutua siististi ja juhlavasti.

MTV Uutiset Live: Tarkkasilmäiset huomasivat etikettivirheen – näin perussuomalaiset mokasivat

Tarkkasilmäiset huomasivat etikettivirheen – näin perussuomalaiset mokasivat Suomen lipun kannon 1:13

Lue myös:

    Uusimmat