Mainos

Perlos neuvottelee Ylöjärven tehtaan sulkemisesta

Matkapuhelinten osia valmistava Perlos käynnistää Ylöjärvellä yt-neuvottelut vapun jälkeen. Neuvottelut koskevat tehtaan koko 600 työntekijän henkilöstöä.

Muun muassa matkapuhelinten muoviosia valmistava Perlos aloittaa yt-neuvottelut Ylöjärven tehtaan lakkauttamiseksi ensi vuoden alussa. Neuvottelut aloitetaan välittömästi vapun jälkeen, ja niiden aikana selvitetään muun muassa mahdollisuuksia Ylöjärven henkilöstön sijoittamiseksi muille Perloksen tehtaille.

Ylöjärven tehdas työllistää noin 600 henkilöä.

Perloksen mukaan Ylöjärven tehtaalla alkavat yt-neuvottelut maanantaina 2. toukokuuta. Tehdas aiotaan sulkea viimeistään ensi vuoden alkupuolella.

Neuvottelujen aikana yhtiö selvittää mahdollisuuksia Ylöjärven henkilöstön sijoittamiseksi muille Perloksen tehtaille. Yhtiöllä on Suomessa tuotantolaitoksia Ylöjärven lisäksi Joensuussa, Kontiolahdella ja Nurmijärvellä.

Suurin keskittymä on Pohjois-Karjalassa, missä Perloksen eri yksiköiden palveluksessa on yhteensä noin 1800 työntekijää ja toimihenkilöä. Nurmijärvellä väkeä on noin 160 henkeä.

Perlos valmistaa elektronisia ja mekaanisia osia matkapuhelinten lisäksi myös lääke- ja autoteollisuudelle. Perlos tekee alihankintatöitä muun muassa Nokialle ja Siemensille.

Yhtiö on perustettu vuonna 1953. Suomen lisäksi Perloksella on toimintaa Brasiliassa, Britanniassa, Japanissa, Kiinassa, Ruotsissa, Singaporessa, Taiwanissa, Unkarissa ja Yhdysvalloissa. Konsernin palveluksessa on kaiken kaikkiaan jonkin verran alle 6000 henkilöä.

Hyvä tehdas, väärä sijainti

Perlos perustelee Ylöjärven tehtaan lakkauttamista sillä, että yhtiön valmistaman matkapuhelinmekaniikan kysyntä painottuu yhä enemmän Aasiaan, Keski-Eurooppaan sekä Amerikkaan.

-Asiakkaiden siirtyminen on tapahtunut aika nopeassa tahdissa. Meidän pitää olla lähellä asiakkaita ja myös kustannustason pitää olla kunnossa. Uudet asiakkaiden tuotantoprojektit alkavat muualla kuin Suomessa, sanoo toimitusjohtaja Isto Hantila.

Hantilan mukaan myös työvoiman joustava saanti on tärkeää, kun asiakkaiden tarpeet vaihtelevat nopeasti.

-Tarkoitan esimerkiksi työaikajärjestelyjä. Lisäksi käytämme maailmalla aika paljon vuokratyövoimaa, hän selventää.

Perloksen selvitysten mukaan Ylöjärven tehdas on toiminut tehokkaammin kuin yhtiön muut suomalaiset yksiköt, mutta muut seikat painavat vaa'assa enemmän. Tampereen kupeessa sijaitseva Ylöjärvi on kaukana Joensuusta, missä Perloksen suurin tehdaskeskittymä Suomessa sijaitsee.

-Kun yksiköitä on useita lähekkäin, töiden tasaaminen on helpompaa, sanoo Hantila.

Tulos heikkeni alkuvuonna

Perlos julkisti tänään alkuvuoden tuloslukunsa, joiden mukaan voitto ennen veroja jäi 2,1 miljoonaan euroon, kun vuosi sitten vastaavan ajan tulos oli 16 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto supistui vajaat kolme miljoonaa euroa 124,4 miljoonaan.

Konsernin liikevaihdosta 68 prosenttia kertyi Euroopasta, 17 prosenttia Pohjois- ja Etelä-Amerikasta ja 15 prosenttia Aasiasta. Euroopan osuus on viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna hieman kasvanut ja Aasian osuus pienentynyt.

Pörssitiedotteen mukaan Perloksen liikevaihdon ja tuloksen odotetaan tänä vuonna painottuvan voimakkaasti loppuvuoteen. Useiden uusien tuotteiden valmistuksen on määrä käynnistyä toisen vuosineljänneksen lopulla.

Osavuosikatsauksessa ennakoidaan lähikuukausille kasvua etenkin terveydenhoitoteollisuuden tuoteryhmässä. Sen sijaan telekommunikaatiopuolella Perlos odottaa tulevalle vuosineljännekselle suunnilleen samansuuruista liikevaihtoa kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.