Perinteisiä lusikkaleipiä

Kaarina haluaa leipoa tyttärensä häihin perinteisiä lusikkaleipiä. Lusikkaleivät ovat murotaikinasta teelusikan avulla muotoiltuja kerrospikkuleipiä, jonka välissä on hilloa. Tässä ohje.

Lusikkaleivät

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
kiinteää hilloa
sokeria
1. Kiehauta voi kasarissa silloin tällöin hämmentäen. Kaada voi kulhoon, kun vaahto on hävinnyt sen pinnalta. Lisää sokeri ja jäähdytä seos, sekoittele välillä.
2. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää ne sokeri-voiseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä lusikasta pellille.
4. Paista pikkuleipiä uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia.
5. Sivele ohuelti hilloa pikkuleipien pohjaan ja paina ne vastakkain.
6. Kierittele lusikkaleivät vielä sokerissa.

Lue myös:

    Uusimmat