Mainos

Perinteikäs kirjailijakokous muuttaa Mukkulasta Messilään

Lahden kansainvälinen kirjailijakokous järjestetään ensi kesänä Messilän lomakeskuksessa. Tämä on ensimmäinen kerta kirjailijakokouksen 45-vuotisessa historiassa, kun kokous pidetään muualla kuin Mukkulan kartanohotellin alueella.

Paikan vaihtoon päädyttiin sen vuoksi, että Mukkulassa ei enää ole kesähotellipalveluja, joten intiimin kokouksen järjestäminen entisin tavoin ei ole mahdollista. Messilän kartanoalue, Vesijärven toisella puolella ja Mukkulaa vastapäätä, tarjoaa toiminnallisesti ja taloudellisesti parhaan mahdollisen vaihtoehdon vapaalle ja tiiviille vuorovaikutukselle kirjailijoiden, yleisön ja lehdistön kesken, kirjailijakokouksen hallituksen puheenjohtaja Kari Salmi uskoo. Mukkulan kartanohotelli siirtyi tammikuussa venäläisomistukseen.

Teemana Toisin sanoen

Kirjailija sanoo toisin. Hän on ikiaikaisten tarinankertojien perillinen, joka kertoo sadut ja myytit uudelleen; tai hän on veijari, jolle vanhat tarinat ovat iloisen irvailun ja luovan vääristelyn kohteita. Kun romaanista muokataan draama, esseestä sarjakuva, runosta libretto, mitä tapahtuu? Millaista toisin sanomista on kirjallisuuden kääntäminen toiselle kielelle?

Muun muassa näistä aiheista puhetta johtavat kirjailija Virpi Hämeen-Anttila ja Parnasson päätoimittaja Jarmo Papinniemi, jotka toimivat nyt jo toisen kerran kokouksen puheenjohtajina. Ulkomaisista kirjailijoista tulonsa ovat vahvistaneet ranskalainen Philippe Claudel ja amerikkalainen Jayne Anne Phillips.

Nyt 24. kerran järjestettävän kokouksen oheisohjelmaan kuuluu muun muassa Lahden Sibelius-talolla järjestettävä kansainvälinen runoilta sekä jo legendaarinen Suomi vastaan Muu maailma -jalkapallo-ottelu. Yleisöllä on vapaa pääsy keskusteluihin ja runoiltaan.

Kirjailijakokouksen järjestää Lahden kansainvälinen kirjailijakokous ry, jonka jäseniä ovat Eino Leinon seura, Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja Lahden kaupunki. Kirjailijakokous ry:n hallituksen puheenjohtajana toimii Kari Salmi ja varapuheenjohtajana Jaakko Heinimäki. Kokouksen päärahoittajat ovat Lahden kaupunki ja Opetusministeriö.

Joka toinen vuosi järjestettävä kokouksen ajankohta on 14.-16.6.2009.

Kokousorganisaation uusi kansainvälinen nimi on LIWRE (Lahti International Writers´ Reunion) ja kokouksen kotisivut avautuvat osoitteessa www.liwre.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.