Perhe Nipuli-Forsman: Miten tuore äiti jaksaa pitää huolta myös itsestään?

Erilaiset äidit -sarjan viidennessä jaksossa 6. marraskuuta oman tarinansa äitiydestä jakaa helsinkiläinen perhe Nipuli-Forsman. Perheen äiti Kirsi on entinen valioluokan urheilija ja joutunut hyväksymään jo ensimmäisen lapsensa myötä sen, että itselleen ei ole enää aikaa yhtä paljoa kuin ennen.

Kun Kirsi Nipulin, 35, ja Emil Forsmanin, 36, esikoinen Liia syntyi 4 vuotta sitten, entinen himoliikkuja ja valioluokan sulkapalloilija Kirsi kadotti vauva-arjen myötä liikunnan ilon.

– Olen harrastanut sulkapalloa koko ikäni. Se on ainoa urheilulaji, jossa voin sanoa olleeni "oikeasti hyvä", eli tarpeeksi hyvä kilpailemaan SM-tasollakin. Pelasin vielä viidennellä kuulla Liiaa odottaessani SM-kilpailussa sekanelinpelissä menestynyttä sulkapalloilijaa Ville Långia vastaan, mutta viimeisen neljän vuoden aikana olen käynyt vain kerran kilpailemassa. Sulkapallo jäi tuolloin kuin seinään, Kirsi kertoo ja kuvailee viimeistä kunnon peliään ikimuistoiseksi kokemukseksi.

– Oli hauska pelata olympiatason urheilijaa vastaan maha pystyssä lyllertäen. Siitä tuli hyvä matsi! Pärjättiin oikeasti hyvin, eli annettiin kai jotain vastusta jopa, nainen muistelee naureskellen.

Uutta urheiluintoa metsästämässä

Toisen lapsen syntymän jälkeen Kirsi on päättänyt järjestää omaa aikaa ja palata urheilun pariin. Hän kertoo jaksossa suhteen omaan vartalon tuntuneen ensimmäisen synnytyksen jäljiltä pahimmillaan jopa vastenmieliseltä.

– Kaikki kertoivat, että kyllä ne raskauskilot jäävät synnytyssairaalaan, mutta eihän se sitten aivan niin mennytkään...

Naisen tavoitteena on treenata vartalo siihen kuntoon kuin se oli ennen ensimmäistä lasta, vielä sulkapalloa aktiivisesti pelatessa. Se, ettei vartalo ole enää parikymppisen, aiheuttaa kuitenkin omat haasteensa.

Äitiys ei ole uhraus!

Sulkapallon Kirsi jätti aikoinaan yhtä aikaa esikoisen syntymän kanssa, mutta ei silti näe valintaansa minkäänlaisensa uhrauksena.

– Eihän minun ollut siitä pakko luopua! Olisinhan minä voinut kaivaa ajan jostain, jos olisin sitä tarpeeksi halunnut. Silloin tuli vain oikea hetki pitää taukoa, olin kuitenkin pelannut sulkapalloa niin kauan, jo lapsesta lähtien.

– Sulkapallon tilalle tuli sitten muita juttuja. Sain jotain paljon parempaa ja hienompaa tilalle. En ole jäänyt paitsi mistään, vaan minua on siunattu ihanilla prinsessoilla, äiti jatkaa.

Oma jakso jännittää synnytystäkin enemmän

Kirsi jännittää kovasti omaa jaksoaan.

– Olen melko suora ja sanon asiat välillä liiankin suoraan. Saa nähdä, millainen kuva minusta televisiossa tulee! nainen naurahtaa ja lisää pilke silmäkulmassa:

– Taidan jännittää tätä enemmän kuin koko synnytystä.

Jakson perhe: Kirsi Nipuli, 35, Emil Forsman, 36, tytär Liia, 4, ja pian syntyvä sisko Liialle.


AVA

Kuvat: Lauri Tamminen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja