Ministeri Lindén MTV Uutisille: Poliittinen sopu potilasturvallisuuslaista saavutettu hallituksen sisällä – vasemmistoliitto ei kuitenkaan hyväksy sellaisenaan

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) kertoo MTV Uutisille, että potilasturvallisuuslaista on saavutettu poliittinen sopu hallituspuolueiden kesken.

– Nyt on hallituksella yhteinen näkemys siitä, millaisena tämä laki annetaan, sanoo Lindén MTV Uutisille.

Hänen mukaansa lakiesitys tulee valtioneuvoston istunnon käsittelyyn mahdollisimman pian ja eduskunnan käsittelyyn huomenna tiistaina tai ylihuomenna keskiviikkona.

Vasemmistoliitto on ollut valmistelun aikana erityisen kriittinen potilasturvallisuuslakia kohtaan.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä ei hyväksy esitystä potilasturvallisuuslaista sellaisenaan

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä ei kannata hallituksen valmistelemaa esitystä potilasturvallisuuslaista nykymuodossaan. Se kertoo tiedotteessaan vaativansa merkittäviä muutoksia lain eduskuntakäsittelyssä.

Vasemmistoliitto pyrkii vielä muokkaamaan lakia sellaiseen tarkkarajaiseen, vain välttämättömään suojelutyötä koskevaan muotoon, jossa se voidaan hyväksyä työtaisteluoikeus samalla turvaten.

Tiedotteen mukaan vasemmistoliiton ministerit ovat valmiita antamaan esityksen hallitukselta eduskunnan käsiteltäväksi poikkeuksellisesti ilman eduskuntaryhmän hyväksyntää lain sisällölle aikataulupaineen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat