Pepe tiputti läppärin akvaarioon kesken kokouksen ja irtisanoutui – pörssiyhtiön suomalaisjohtaja teki urallaan täyskäännöksen

Katso yllä olevalta videolta koko Pepen tarina. Mitä Karibialla tapahtui ja mikä sai lopulta irtisanoutumaan hyväpalkkaisesta työstä?

Pörssiyhtiön johtajasta luonnon puolestapuhujaksi. Tämä epätyypillinen urapolku on vienyt Pepe Forsbergia pitkin maailmaa, ja kokemuksia on kertynyt matkan varrella monen elämän edestä. Käänteentekeväksi työmatkaksi osoittautui matka Karibialle vuonna 2015.

Pepe Forsberg pääsi IT-alan johtajana näkemään Nokia-murroksen ja sen tuoman matkapuhelinhurmoksen. Työtunteja ja matkustuspäiviä kertyi hurjat määrät. 

– Minulla oli sellaiset 250 reissupäivää vuodessa. Työpäivät olivat välillä 16-tuntisia ja aina piti olla töissä. Jos se puhelinsoitto tuli Kaliforniasta tai Australiasta, niin aina siihen vastattiin, Pepe kertaa MTV Uutisten uudessa dokumenttisarjassa Maailmani muuttui.

Työtahti oli niin kova, että se vaikutti väistämättä myös sosiaalisiin suhteisiin. 

Vuosi vuodelta nuori yritysjohtaja alkoi myös kyseenalaistamaan asioita. Kun prosessi omassa päässä oli alkanut, ei paluuta enää ollut. Kuin pisteenä iin päälle tuli matka Huippuvuorille yrityskokoukseen. Siellä illallisella oli tarjolla valasta. 

– Kieltäydyin syömästä sitä. Rupesin muutenkin eettiseltä kannalta miettimään näitä juttuja, mitä kaikkea siinä tehtiin. Rupesi tulemaan inhimillisiä näkökulmia ja tilannetietoa, Pepe selittää. 

Karibialla kääntyi uusi sivu elämässä

Kamppailu oman pään sisällä tuli kuitenkin päätökseeni vasta Karibialla työmatkalla. Siihen loppuivat ne työt kuin seinään. Tai tarkemmin ottaen akvaarioon.

– Videokonferenssissa tiputin työläppärini akvaarioon heidän silmiensä edessä. Työkaverit katsoivat, että nyt se taitaa olla tosissaan. Aina se on nalkuttanut meille, mutta nyt se taisi laittaa luukut kiinni, Pepe muistelee huvittuneena. 

Tästä alkoi matka, joka jatkuu vielä tänäkin päivänä. 

Pepe on ollut muun muassa perustamassa koulua Dominikaanisessa tasavallassa ja kirjoittanut 14 kirjaa. Unohtamatta töitä Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtajana ja Helsingin yliopiston tutkimusasemien neuvottelukunnan jäsenenä. 

Katso yllä olevalta videolta koko Pepen tarina. Mitä muuta Karibialla tapahtui ja mitä luonto miehelle oikeastaan merkitsee? 

Maailmani muuttui -sarjan seuraava jakso nähdään 26. maaliskuuta Huomenta Suomessa kello 9.50. Seuraavassa jaksossa kuulemme ALSiin sairastuneen Tuijan ja hänen perheensä tarinan.

 

Lue myös:

    Uusimmat