Mainos

Penttilän sahapalo sai alkunsa tupakantumpista

Keskusrikospoliisi pitää selvitettynä Joensuun Penttilän sahan palon syttymissyytä. Viime sunnuntai-iltana syttynyt palo sai alkunsa tupakantumpista, jonka lapsi heitti sahan seinustalla olleeseen lauta- ja purukasaan. Paikalla olleeseen kolmen 12-13-vuotiaan lapsen ryhmään kuului kaksi poikaa ja yksi tyttö.
-Niin lasten kuin silminnäkijöidenkin kertomukset tukevat sitä, että tulipalo sai alkunsa tästä sahan seinustalle heitetystä natsasta, rikoskomisario Jorma Issakainen kertoi.

Hänen mukaansa tulevissa tutkimuksissa keskitytään sulkemaan pois palon mahdolliset muut syttymissyyt. Lapset poistuivat saha-alueelta noin klo 19.30, ja palo havaittiin pari tuntia myöhemmin. Issakainen arvelee palon nopean voimistumisen johtuneen saharakennuksen pölyisyydesta ja sen voimakkaista ilmavirtauksista.

Vuonna 1918 rakennettu ja suojeltavaksi esitetty rakennus paloi kokonaan. Alaikäisyytensä vuoksi sahapalon aiheuttajaa vastaan ei nosteta syytettä. Issakaisen mukaan rakennuksen omistaja UPM-Kymmene Oy ei ainakaan vielä ole ilmoittanut nostavansa korvauskannetta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.