Mainos

Pentti Arajärvi: Isät on otettava tosissaan

- Isyyden kuva on monipuolistumassa, ja minusta kehitys on hyvä, sanoo Vuoden isä -palkinnon suojelija Pentti Arajärvi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Arajärven mielestä on tärkeää muistaa, että miesten lahjakkuutta vanhempana ei pidä hukata.

- Se on sama asia, kun Suomessa naiset ovat hyvin työelämässä, emme hukkaa naisten työllisyyslahjakkuutta. Sama pätee vanhemmuudessa; meidän on otettava siinä isät tosissaan ja täydestä.

Aikaisemmin yhteiskunnassa noteerattiin palkinnolla vain ansioituneita äitejä, mutta vuodesta 2006 isätkin ovat saaneet oman palkintonsa. Äitien ja isien palkitsemisperusteet poikkeavat kuitenkin toisistaan.

- Aikanaan äitejä palkittiin esimerkiksi runsaslapsisuudesta. Isien palkitseminen on löytänyt erilaisen uoman. Palkitsemisperusteissa koetetaan löytää aktiivisia kansalaistoimija-isiä.

Isänä olemisen entistä laajempi rooli voi olla Arajärven mielestä sekä hyvä että huono asia.

- Enemmän se on hyvä asia. Isä huomioidaan lastensa vanhempina eikä olla enää siinä tiukassa roolissa. Laajempi rooli mahdollistaa isälle aktiivisempana kansalaisena olemisen.

Arajärvestä perhevapaiden ja isyyskuukauden kehittäminen ovat asioita, joita voisi vielä jatkaa isän roolin laventamiseksi.

- Lapsisuhde voi silloin kehittyä aivan toisella tavalla, eikä se ole pahaksi niin lapselle kuin isällekään.

Vuoden Isä -palkinto myönnettiin tänä vuonna viidennen kerran. Palkinnot jaettiin opettaja Abdishakur Moalinille Vantaalta, isoisä Hannu Gustafssonille Mynämäeltä ja palvelupäällikkö Pasi Oravalle Oulusta.

Katso Pentti Arajärven haastattelu: (Huomenta Suomi 12.11.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.