Mainos

Pelastuslaitos joutui pumppaushommin – lisää vettä tulossa

Rankkasade on pitänyt Pirkanmaan pelastuslaitoksen kiireisenä. Vettä tulee rankimmin tällä hetkellä Pirkanmaan pohjoisosassa, Keski-Suomessa ja Turun pohjoispuolella.

Pirkanmaan päivystävä palomestari Petri Vuorio kertoo, että pelastuslaitoksella on ollut muutamien tuntien aikana noin 20 vedenpumppaustehtävää.

– Ensimmäiset tulivat puoli kuuden aikaan. Nyt tilanne alkaa rauhoittumaan, mutta muutama yksikkö on vielä pumppaustehtävissä, Vuorio kertoo.

Hänen mukaansa illan aikana tehtäviä saattaa tulla vielä lisää, kun ihmiset huomaavat esimerkiksi kellareihin tulvineen veden.

Laajin vahinko on Vuorion mukaan tapahtunut Tampereen Stockmannilla, jossa jopa noin 1000 neliömetrin kokoiselle alueelle on päässyt tulvimaan vettä. 

– Alue on laaja. Vettä oli noin muutaman sentin paksuudelta.

Tavaratalon vesivahingon korjaaminen on vielä kesken, mutta pelastuslaitos ei ole enää paikalla.

Alla Intagram-video Turun ukkosista.

Huomiseksi lisää sateita

Turun pelastuslaitokselta kerrotaan, että sää ei ole aiheuttanut vielä yhtään tehtävää. Päivystävä palomestari kuitenkin kertoo, että "vettä tulee taivaan täydeltä".

MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokelan mukaan tähän mennessä eniten sateita on tullut Varsinais-Suomen ja Uudenmaan sisä-osissa.

Jokela kertoo, että eteläisessä Suomessa liikkuu vielä melko raskaita sateita. Tällä hetkellä rankimmat sateet ovat Pirkanmaan pohjois-osassa ja Keski-Suomessa sekä Turun pohjoispuolella.

– Sateet heikkenevät yötä kohden, Jokela sanoo.

Huomenna sadekuuroja tulee kuitenkin lisää.

– Tuuli on melko heikkoa ja siitä syystä paikallaan pysyvät kuurot voivat aiheuttaa paikallisesti suuriakin sademääriä maan etelä- ja keskiosissa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.