Mainos

Pekkarinen: Minusta saatte reilun metrin lihaa ja verta

Äänestys uudesta puheenjohtajasta alkoi hetki sitten Lahden Suurhallissa. Uuden puheenjohtajan nimen pitäisi selvitä ehkä parin tunnin sisään.

Keskustan puheenjohtajakisan ennakkosuosikki Mari Kiviniemi haluaa keskustasta puolueen, johon liitytään ilolla ja riemulla. Kiviniemi sanoi omassa ehdokkaan puheessaan, että keskustan lipun on liehuttava, ja sen on liehuttava puhtaana.

Kiviniemi sanoi tuhansia keskustalaisia kevään mittaan pj-kiertueella tavattuaan, että viesti kentältä on selvä: keskustan on otettava asiat omiin käsiinsä ja puolueen on ryhdyttävä pystypäiseen toimintaan sivistyspuolueen tavoin. Kiviniemi sanoi pitävänsä tavoitteenaan, että keskusta voittaa yhtenäisenä joukkueena ensi kevään eduskuntavaalit.

Väyrynen liikuttui omista sanoistaan

Puheita pitäneistä neljästä ehdokkaasta eniten tunnetta latasi Paavo Väyrynen, joka muutaman minuutin esityksen loppupuolella liikuttui omista sanoistaan niin, että hänen äänensä oli sortumaisillaan.

Väyrynen liikuttui erityisesti siinä kohtaa, jossa hän vaati puolueen linjan muuttamista niin, että jäsenten ja laajan enemmistön ääntä kuunnellaan aiempaa enemmän.

- Itseemme uskoen, toisiimme luottaen on voittomme varma, Väyrynen totesi.

Lupaus pojanpojalle

Mauri Pekkarinen kertoi heti puheensa aluksi, että oli luvannut 9-vuotiaalle pojanpojalleen Aarnelle, että pappa panee nyt itsensä likoon.

Hän viittasi pariin kertaan lyhyeen varteensa, ja sanoi, että hänet valitessaan keskusta saa "reilun metrin lihaa ja verta ja räjähtävän luonteen". Hän sanoi nyt olevansa valmis puolueen johtoon, palveltuaan puoluetta useissa muissa tehtävissä.

Timo Kaunisto toivoi keskustan osoittavan rohkeutta ja avaavan yhdessä uuden oven. Hän sanoi haluavansa palauttaa keskustan sisäisen luottamuksen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.