Mainos

Pekkarinen: Kauppojen aukioloajoista päätös vuoden päästä

Kauppa- ja teollisuusministeri kokoaa lähiviikkoina toimikunnan, jonka tehtävänä on pohtia muun muassa sitä, tulisiko kauppojen aukioloajat vapauttaa kokonaan.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen pyrkii tuomaan kauppojen aukiolon täydellistä vapauttamista koskevan selvityksen eduskunnan ratkaistavaksi ensi syksynä. Ministeri kertoo asiasta Nykypäivä-lehdessä.

Pekkarinen aikoo koota jo lähiviikkoina laajan toimikunnan pohtimaan suomalaisen kaupan haasteita. Selvitettäväksi tulevat myös kauppojen nykyiset aukioloajat.

-Tavoitteeni on, että raportti asiasta olisi valmis ensi vuoden kevääseen mennessä. Selonteon veisin eduskunnan ratkaistavaksi syksyllä 2005, Pekkarinen sanoo Nykypäivän Internet-versiossa.

Päivittäistavarakauppa ry (PTY) on vaatinut kaupan aukioloaikojen täydellistä vapauttamista. Sen mukaan rajoitukset heikentävät asiakaspalvelua. PTY on myös pitänyt nykyjärjestelmää sekavana. Kaikki kaupat saavat olla auki esimerkiksi sunnuntaisin vain kesällä ja ennen joulua.

Myös hallitusohjelmassa on luvattu palata kaupan aukioloaikoihin. Rajoitusten poistamista ovat vastustaneet muiden muassa kirkko ja kaupan työntekijäjärjestöt. Myöskään kaikki kuluttajat eivät kannata rajoitusten purkamista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.