Pekka Haavisto: Ajoin jo 13-vuotiaana peltojen läpi autolla

Myös julkisuudesta tutut ihmiset tarvitsevat omaa aikaa ja omia harrastuksia. Pekka Haavisto paljasti Aikakauslehdet livenä Kampissa -tapahtumassa olevansa koukussa kuplavolkkareihin. Raakel Lignell taasen purkaa ylimääräiset ärsytykset ja kiristykset liikunnan avulla.

Vihreiden kansanedustaja ja presidenttiehdokas Pekka Haavisto kertoi Tuulilasi-lehden päätoimittajan haastattelussa yllättäen olevansa koukussa kuplavolkkareihin. Harrastus alkoi perinteisesti peltoautoilla.

- Sain 13-vuotiaana ensimmäisen kuplavolkkarini, jolla tuli ajettua läpi kaikki pellot ja ojanpohjat, Haavisto muistelee.

Nykyään Haavistolla on kolme kuplavolkkaria, joista vanhin on museorekisterissä. Hän suosittelee omasta kuplasta haaveilevaa luomaan hyvän suhteen autokorjaamoihin.

- Vanhat autot tarvitsevat korjausta, itse olen purkanut ja taas koonnut omia kuplavolkkareitani moneen kertaan. Kupla ei ole talvi- tai kuljetusauto, mutta sillä ajamisessa on aivan oma tunnelmansa, ja kuplaihmiset ovat sympaattista väkeä.

Raakel Lignell purkaa kiristyksiä liikunnan avulla

Muusikkona ja juontajana tutuksi tullut Raakel Lignell puolestaan paljasti Hyvä Terveys –lehden toimittajalle saaneensa viime vuonna vakavan jumppakipinän. Liikuntainnostus lähti liikkeelle kriisin kautta: pitkittynyt keuhkokuume veti Lignellin kunnon niin alas, että normaali arkikin väsytti.

- Liikun nykyään 5-6 kertaa viikossa. Lempilajini on vaihtelu, ja kokeilen kaikkia ryhmälajeja, joita kuntosalillani on tarjolla. Nyt liikunnalle on aikaa, kun lapset ovat kasvaneet jo isoiksi, viiden lapsen äiti kertoo.

- Hyvän treenin jälkeen olo tuntuu sopivasti väsyneeltä, mutta pää on virkeä. Ylimääräiset ärsytykset ja kiristykset katoavat kehosta, ja uudenlainen vireys ja energiataso motivoivat jatkamaan liikkumista.

Deski/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja