Patrik Laine saavutti NHL:ssä komean rajapyykin

Patrik Laine sai kasaan uransa sadannen syöttöpisteen jääkiekkoliiga NHL:n runkosarjassa, kun hänen edustamansa Winnipeg Jets hävisi maali-iloittelun Boston Bruinsille 4–5.

Laine oli juonimassa Winnipegin 3–3-tasoitusta ylivoimalla toisen erän viime hetkillä. Neal Pionk jakoi kiekon viivasta Laineelle vasemmalle laidalle, ja suomalainen antoi passin takaisin. Laineen syöttö ei ollut paras mahdollinen, mutta Pionk sai pidettyä kiekon Jetsillä ja pelattua sen oikealle Blake Wheelerille. Wheeler leipoi pelivälinettä aikansa, kunnes palautti limpun takaisin viivaan, ja Pionk latasi laatan suoraan syötöstä verkon perukoille.

NHL:n maalipörssiä johtava Bostonin David Pastrnak nakutti illan tähtenä hattutempun. Hän on nyt viimeistellyt tällä kaudella 35 maalia.

Suomalaismaalivahti Tuukka Rask avasi puolestaan Bruinsin luukkua, kun torjuntavastuussa ollut Jaroslav Halak torppasi ottelussa 17 laukausta. Jetsin Laurent Broissoit torjui 31 kertaa.

Laine on nyt tehtaillut NHL-urallaan 280 runkosarjapeliin tehopisteet 125+100=225. Tällä kaudella hän on summannut 43 peliin paunat 15+26=41.

Lue myös:

    Uusimmat