Patrian ampumaharjoituksista syttyi laaja maastopalo – räjähteet estävät sammutustyöt

Kokkolan Vattajan ampuma-alueella on tulipalo, joka on saanut alkunsa ampumaharjoituksista. 

Paloalueen suuruus on tällä hetkellä kahden hehtaarin alue. Päivystävä palomestari Joonas Nuolioja kertoo, että palo on tällä hetkellä harjoitusalueella, jossa sijaitsee räjähteitä ja jonne sammutustoimia ei voi mennä tekemään. 

– Palo leviää tällä hetkellä luonnonlakien mukaan kahteen suuntaan ja kolmanteen hitaammin. Palo on etenemässä räjähdevaarallisen alueen ulkopuolelle, jossa sammutustoimia voidaan tehdä. 

Sammutustöihin ollaan saamassa myös drone kuvaamaan paloaluetta. Ilmakuvauksen jälkeen paloa voidaan analysoida tarkemmin. 

– Palo on saanut alkunsa Patrian testiammunta-harjoituksista, jossa on ammuttu jalkaväen aseella. Kuiva maasto on syttynyt tuntemattomasta syystä tuleen. Tällä hetkellä tilanne on hallinnassa ja on toimittu asianmukaisesti, kertoo Patrian viestintäjohtaja Sirje Ahvenlampi-Hyvönen

Keski-Pohjanmaalla on voimassa maastopalovaroitus.

Lohtajan ampuma- ja harjoitusalue on maavoimien säännöllisesti käyttämä ampuma- ja harjoitusalue. Alueella harjoitteleva Patria on kansainvälisesti toimiva puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Yhtiön asiakkaita ovat eri maiden puolustusvoimat, viranomaiset ja siviilisektorin toimijat. 

Lue myös:

    Uusimmat