Pasasen siirtosumma pysyy salassa

Hollantilaiseen Amsterdamin Ajaxiin FC Lahdesta siirtyvän jalkapalloilija Petri Pasasen siirtosumma pidetään Ajaxin pyynnöstä salaisena. Kyseessä on joka tapauksessa miljoonasopimus, joka tuo FC Lahden kassaan rahaa kolmessa erässä.

- Ajax on pörssiyhtiö, joka ei sikäläisten sääntöjen mukaan saa kertoa siirtosummaa. Pasasen siirtosopimuksessa on pykälä, joka estää myös meitä puhumasta summista. Sopimus on porrastettu siten, että varsinaisen siirtosumman lisäksi korvauksia on luvassa kahteen otteeseen, kunhan Petrille kertyy riittävästi pelejä Ajaxin paidassa, FC Lahden hallituksen jäsen asianajaja Risto Saloranta sanoi.

Suurimmaksi suomalaisseuran saamaksi siirtosummaksi on mainittu viitisenmiljoonaa markkaa Teemu Tainion siirryttyä Hakasta Auxerreen Ranskaan. FC Lahden 19-vuotiaan puolustajalupauksen siirtosumman arvioidaan olevan vähintään samaa tasoa.

Rahat tervetulleita velanlyhennykseen

Rahat tulevat tarpeeseen, sillä FC Lahti sai kontolleen edeltäjiensä Kuusysin ja Reippaan yhteensä 3,3 miljoonan markan velat, joista nuori seura on jo ehtinyt maksaa yli puolet.

Pasasesta oli kiinnostunut useampikin huippuseura aina Englannin valioliigaa myöten.
- Olen ehtinyt käydä useammankin seuran ilmapiiriin tutustumassa. Näistä Ajax teki parhaan vaikutuksen. Olin heinäkuun alussa viikon leirillä Amsterdamissa ja ilmeisesti tyytyväisyys oli molemminpuolista, koska seura halusi minut näin nopealla aikataululla, Pasanen totesi.

Kuusysin juniorikoulun kasvatti ehti heinäkuussa mennä armeijaan. Nyt hän palvelee alokasajan loppuun ja muuttaa parin viikon kuluttua sotilasvalan vannottuaan Amsterdamiin.

Litmasella ja Tiaisella sormensa pelissä

Pasasesta tulee kolmas lahtelainen Ajaxin pelaaja. FC Lahden nykyinen toiminnanjohtaja Petri Tiainen aloitti Ajaxissa 1986, ja Jari Litmanen nousi maailman luokan tähdeksi 1990-luvun menestysjoukkueessa. Molemmilla on osuutensa myös Petri Pasasen siirtoon.
- Litmanen vei toissa vuonna talvilomallaan Ajaxille Pasasesta tekemämme videon ja itse kävin alkukesästä Amsterdamissa muistuttamassa lahjakkaasta lahtelaispuolustajasta, Tiainen sanoi.
Erityisesti pitävään puolustuspeliin pelinsä perustanut FC Lahti on uuden tilanteen edessä. Pasanen ei enää Ajaxin asettaman ehdon mukaan pelaa FC Lahdessa.

- Siirtoaika umpeutuu kuun puolivälissä. Meillä on näytillä slovakialaispelaaja ja kaksi unkarilaista, mutta tämän viikon otteluissa Rovaniemeä ja Kotkaa vastaan he eivät ole käytettävissä, FC Lahden valmentaja Jari Pyykölä sanoi.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat