Ranskan aseryöstö: Poliisi onnistui vapauttamaan 18 henkilöä

Poliisi valmistatuu evakuoimaan panttivangit Pariisissa 0:51

Pariisin esikaupunkialueella poliisi etsii yhä vaatemyymälän ryöstöyrityksestä epäiltyjä asemiehiä.

Ranskan poliisin erikoisjoukot onnistuivat evakuoimaan 18 ilmeisesti panttivankina ostoskeskuksessa ollutta henkilöä.

Kolme aseistautunutta miestä ryntäsi Primark-myymälään ostoskeskuksessa Villeneuve-la-Garennessa puoli seitsemän aikaan aamulla. Yhden heistä epäillään olevan myymäläketjun työntekijä.

Viranomaisten mukaan miehet saattavat olla edelleen ostoskeskuksessa. Turvakamerat tallensivat ryöstäjien saapumisen paikalle, mutta heidän ei ole havaittu poistuneen rakennuksesta.  

Kaupassa oli tapahtuma-aikaan paikalla vain työntekijöitä.

Le Figaro -lehden mukaan on epäselvää, olivatko työntekijät ylipäätään panttivankeina vai teljenneet itsensä kaupan sisälle suojautuakseen asemiehiltä.

Lehti kertoo myös, että poliisilla ei ole vielä tiedossa sitä, missä epäillyt asemiehet ovat. Le Monden mukaan kukaan ei loukkaantunut ryöstöyrityksessä.

Tiedot tapahtumien kulusta ovat vielä ristiriitaisia.

Ryöstöyritys tapahtui Villeneuve-la-Garennessa, kunnassa Pariisin pohjoispuolella.

Tapahtumat sijoittuivat liikkeeseen, joka sijaitsee Quartz-nimisessä kauppakeskuksessa. 

Nimettömänä pysyvä poliisilähde kertoo, että myymälän työntekijä lähetti seitsemältä aamulla tekstiviestin poikaystävälleen, jossa hän kertoi kahden aseistautuneen miehen ottaneen heidät panttivangeikseen.

Ryöstöyrityksessä ei ollut merkkejä poliittisista motiiveista. Pariisin alue on ollut erityisvalmiudessa kosher-ruokakauppaan ja satiirilehden toimitukseen tammikuussa tehtyjen terroristi-iskujen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat