Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Parhaat joulutortut + taitteluvinkit

Myllyn Paras
Julkaistu 19.12.2007 10:58(Päivitetty 19.12.2007 11:01)

Nyt leivotaan joulutorttuja!

Perinteisesti joulutorttuihin laitetaan täytteeksi luumumarmeladia, mutta myös muita paistonkestäviä marmeladeja kannattaa kokeilla. Mikäli käytät torttutaikinalevyjä, kaaviloi niitä 1/3 pidemmiksi, että saat yhdestä levystä 3 kpl neliöitä. Kun sinulla on kiire, etsi valmiiksi taiteltuja tähtitorttuja pakastealtaasta!

Parhaat Joulutortut

10 kpl

  • 1 pkt torttutaikinalevyjä (500 g) tai 1 pkt voitaikinalevyjä (500 g)
  • Täyte: 200 g paistonkestävää luumuhilloa/-marmeladia
  • (+ piparkakkumaustetta)
  • Päälle: tomusokeria

Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun. Laita lusikallinen paistonkestävää hilloa/marmeladia tortun keskelle, voit halutessasi maustaa sen piparkakkumausteella.

Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia. Sihtaa päälle hieman tomusokeria. Tortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

Keltainen täyte joulutortuille

  • 100 g ranskankermaa (creme fraiche)
  • 100 g pähkinä- tai mantelirouhetta
  • 200 g paistonkestävää aprikoosimarmeladia
  • 2 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki täytteen ainekset. Laita täytettä tähtitorttujen päälle luumuhillon tilalle. Halutessasi voit laittaa koristeeksi puolikkaan, punaisen säilykekirsikan.

Vinkki: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen lisäksi n. 100 g sini- tai valkohomejuustoa. Vielä helpommalla pääset, kun käytät paistovalmiita Myllyn Paras Tähtitorttuja. Ne ovat valmiiksi taiteltuja, lisää vain hillo/haluamasi täyte.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Taitteluvinkit

  • Perinteinen tähtitorttu taittelu: Leikkaa viillot kohti keskustaa ja taittele joka toinen sakara tortun keskelle, nipistä yhteen kostutetuin sormin, lisää vasta sen jälkeen hillo, jotta torttujen sakarat pysyvät kiinni.
  • Kukan malliset tortut: Puolita lehtitaikinalevyt kahdeksi neliöksi. Leikkaa neliöiden kulmiin viillot ja nosta kulmat ylös "kukaksi" tortun keskelle. Nipistä hyvin kiinni. Laita kullekin keskelle vajaa 1 rkl täytettä.
  • Kolmiotortut: Puolita taikinalevyt neliöiksi, laita keskelle vajaa 1 rkl täytettä, voitele reunat vedellä ja käännä neliö kahtia kolmion malliksi, nipistele reunat oikein hyvin kiinni kostutetuin sormin.
  • Puolikuut: Ota taikinalevystä isoja ympyröitä (tähän on olemassa myös oma torttumuotti), laita keskelle vajaa 1 rkl täytettä, voitele reunat vedellä ja käännä ympyrä kahtia puolikuun malliseksi, nipistele reunat oikein hyvin kiinni kostutetuin sormin tai paina tätä varta vasten olevalla muotilla.
  • Nyyttitortut: Puolita lehtitaikinalevyt kahdeksi neliöksi. Laita jokaisen neliön keskelle vajaa 1 rkl täytettä. Nosta kulmat ylös tortun keskelle. Nipistä oikein hyvin kiinni. Voitele ja ripottele pinnalle raesokeria.
  • Täytetyt tortut: Paista ensin pelkkiä pohjakuvioita ilman täytettä. Ota taikinalevyistä muotilla sydämiä, tähtiä tai kuita, voitele ja paista ne. Halkaise jäähtyneenä ja täytä haluamallasi hillolla tai kerma-rahkaseoksella.

Lisää aiheesta:

Käsittämätön joulukalenteri myynnissä: "Peppuun sattunut viikon"Suomessa jyllää kivulias kansansairaus, joka voi viedä työkyvyn: "Puhutaan isosta ongelmasta"Suomalaiskodeissa kytee nyt kasvava tulipaloriski: "Voi olla ikään kuin kaksi paloa vierekkäin"Ykköskasvis uunijuureksiin! Ostoskoriin kannattaa napata nyt edullinen kuitupommiPia sai ensimmäisen keskenmenon lukioikäisenä – gynekologin tylyt sanat eivät unohdu: "Kokemus oli todella pelottava"Uhkaava vaaratilanne Helsingissä: Rekka suhahti suojatien yli kuin giljotiini
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:24
    Ruoka

    Käsittämätön joulukalenteri myynnissä: "Peppuun sattunut viikon"

  • 13:10
    Selän terveys

    Suomessa jyllää kivulias kansansairaus, joka voi viedä työkyvyn: "Puhutaan isosta ongelmasta"

  • 11:09
    Lifestyle

    Suomalaiskodeissa kytee nyt kasvava tulipaloriski: "Voi olla ikään kuin kaksi paloa vierekkäin"

  • 08:22
    Ruoka

    Ykköskasvis uunijuureksiin! Ostoskoriin kannattaa napata nyt edullinen kuitupommi

  • 06:45
    Keskenmeno

    Pia sai ensimmäisen keskenmenon lukioikäisenä – gynekologin tylyt sanat eivät unohdu: "Kokemus oli todella pelottava"