Mainos

Papu ja Pöhnä palkitaan ihmishenkien pelastamisesta

Kuusi koiraa saa tänä vuonna Kennelliiton sankarikoira-arvon. Ja palkittavat ovat: sekarotuinen Pöhnä, kääpiömäyräkoira Papu, kultainennoutaja Alma, valkoinenpaimenkoira Figo, poliisikoira, saksanpaimenkoira Otto ja collie Mio.

Koirat ovat muun muassa pelastaneet ihmishenkiä tulipaloista, usein oman henkensä uhalla. Esimerkiksi Papu-koira pelasti perheen tulipalosta, mutta joutui sen jälkeen itse koirien teho-osastolle.

Mäyräkoira Papu johdatti haukullaan perheen äidin shokkiin joutuneen tyttären luo, kun tuli oli päässyt kotona irti. Äiti ja tytär pääsivät ajoissa ulos räjähdysmäisesti levinneen palon tieltä. Palokunta pelasti Papun palavasta talosta. Papu taisteli hengestään Viikin eläinsairaalan teho-osastolla - ja selvisi.

Koirat: Arvonimeä ei voi syödä, mutta omistajan kiitos lämmittää

Koirat saavat juhlavassa tilaisuudessa Messukeskuksessa pystin ja sankarikoiran arvonimen, mutta parhaan palkinnon ne ovat jo urheasta toiminnastaan saaneet.

- Ihan sama kuinka monta ihmistä on ympärillä hurraamista, paras palkinto on omistajan kiitos, sanoo Kennelliiton viestinnästä Miia Puoskari.

Arvonimen saajista Pöhnä-koira hälytti perheen äidin auttamaan toisessa huoneessa epilepsiakohtauksen saanutta lasta.

Myös Figo ja Mio vainusivat tulipalon jo ennen palovaroittimia.

Kultainennoutaja Alma puolestaan opasti auttajat metsässä sairauskohtauksen saaneen isäntänsä luokse. Apu ei kuitenkaan ehtinyt paikalle ajoissa Alman ponnisteluista huolimatta.

Figo hälytti omistajansa haukkumalla huomaamaan tulipalon alun kodinhoitohuoneessa. Omistaja tukahdutti palonalun matolla. Mio puolestaan vainusi naapurin parvekkeella kytevän tulipalon, ja koiran toiminnan ansiosta kuuden asunnon luhtitalon vauriot jäivät huomattavasti vähäisemmiksi.

Otto pelasti dementikon

Poliisikoira Oton panos dementiaa sairastaneen vanhuksen etsinnöissä oli ratkaiseva. Vanhus oli lähtenyt palvelutalosta omille teilleen ja Otto johdatti poliisipartion vanhuksen luo tämän jälkiä seuraamalla.

Sankarikoirat palkitaan ensi kuun 12. päivä Helsingin Messukeskuksessa. Erillisen kunniamaininnan saavat collie Jade sekä englanninspringerspanieli Niksu.

Jade herätti omistajansa videolaitteen savutessa olohuoneessa ja ehkäisi nopealla toiminnallaan todennäköisesti tulipalon. Englanninspringerspanieli Niksu puolestaan suojeli omistajaperheensä kolmevuotiasta tytärtä vieraiden koirien hyökkäykseltä.

Suomen Kennelliitto on palkinnut sankarikoiria vuodesta 1997 lähtien. Sankarikoirat palkitaan ihmishenkien pelastamisesta.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.