Paprikahaukea

  • 600 g haukifileitä
  • tilkka oliiviöljyä
  • 1 sipuli tai 3-4 salaattisipulia
  • 2 paprikaa
  • ½ tuore kurkku
  • 1-2 dl kalalientä
  • ripaus suolaa
  • paprikajauhetta
  • tilliä tai rakuunaa
  • tilkka kermaa

Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pitkittäin neljään osaan. Nosta uunipannulle ja pidä hetki kuumassa uunissa tai grillissä. Pikainen kuumennus saa kuoren irtoamaan eli voit vetäistä sen liuskoina pois.

Fileoi hauki ja keitä päästä ja ruodoista liemi tai osta valmiita fileitä ja tee kalaliemi kuutioista. Leikkaa fileet vinottain noin kolmen sentin viipaleiksi. Kun viipaloit fileetä vinottain ruodot eivät mene poikki ja saat otettua ne kokonaisina helpommin pois. Kuullota hienonnettua sipulia hetken aikaa. Lisää joukkoon paprika- ja kurkkusuikaleet.

Pyörittele pannussa hetki ja lisää kalaviipaleet. Kääntele varovasti, mausta ja lisää kalaliemi. Hauduta 4-6 minuuttia. Tarkista maku ja ripottele pinnalle tuoretta tilliä tai rakuunaa. Tarjoa seuraksi pastaa tai perunoita ja hyvää leipää.

Lue myös:

    Uusimmat