Pamela Tola: Luottamus auttoi intiimissä kohtauksessa

Näyttelijä Pamela Tola tietää, ettei alastonkohtausten kuvaaminen ole helppoa.

Lahjakas suomalaisnäyttelijä Pamela Tola, 31, tekee naispääroolin suomalais-norjalaisessa elokuvassa Kaksi tarinaa rakkaudesta. Elokuvan miespääosassa nähdään norjalainen Espen Klouman-Høiner, 31. Vastanäyttelijään tutustuminen auttaa roolin muokkaamisessa ja sen vaatimien tunteiden esittämisessä. Elokuvassa Pamela ja Espen nähdään muun muassa ihastuneina. MTV3.fi tiedusteli Tolalta elokuvan lehdistötilaisuudessa, oliko ihastuneen näytteleminen vaikeaa?

– Näyttelijän työhön kuuluu se, että pitää pystyä kehittämään tunteita. Meillä oli pitkä prosessi yhdessä, olemme nyt kolmen vuoden ajan tunteneet toisemme. Paljon on kyse myös ihmisten välisestä kemiasta, jonkun näyttelijän kanssa kemiat kohtaavat paremmin kuin toisen. Silloin ihastumisen näytteleminen on helpompaa.

Tola kiitteleekin norjalaiskollegan kanssa työskentelyn olleen tutustumisvaiheen jälkeen vaivatonta.

– Espenin kanssa oli hyvä kemia. Totta kai aluksi oli hankalampaa, kun emme nähneet niin usein. Nopeassa ajassa piti kehittää tietynlainen ystävyyssuhde ja vierailla vuorotellen toisen kotimaissa. Työskentely hänen kanssa oli tosi miellyttävää ja onnistuimme myös täydentämään toistemme kielimuureja.

Elokuvassa Tolalla on myös intiimikohtaus Klouman-Høinerin kanssa. Pamela kiittelee hyvän yhteistyön ja arvostuksen auttaneen myös alastonkohtauksessa.

– Eihän se ikinä ole varmasti kenellekään helppoa riisua vaatteita kuvauksia varten. Kuitenkin kun luottaa vastanäyttelijään, niin tietää, että ollaan samassa tilanteessa ja saa toisista turvaa. Kuvauksissa meidän keskinäisestä kunnioituksesta ja arvostuksesta oli apua. Espenin kanssa pystyi avoimesti sanomaan, jos jokin asia huolestutti tai pelotti. Luottamus on hirveän tärkeää.

Näyttelijöiden ammattitaito mitataan intiimeissä kohtauksissa, sillä välillä näyttelijä joutuu suurenkin kuvausryhmän keskellä vakuuttamaan olemuksellaan olevansa kahdestaan vastanäyttelijän kanssa. Tola kuvaileekin valkokankaalla näyttävän tunteellisen kohtauksen olevan itse kuvaustilanteessa varsin arkinen.

– Jos täysin unohtaa mitä on tekemässä, voi olla jo täysin psykoosissa. Kyllähän me näyttelijöinä tiedostetaan, mitä me ollaan tekemässä kuvauksissa. Vaikka pitää näyttää siltä, että kohtauksessa ollaan kahdestaan, pitää myös osata ajatella esimerkiksi kuvakulmia. Puomittajahan saattaa istua aivan vieressä, että ei siinä mitään täyttä uppoutumista tilanteeseen tapahdu.

Kaksi tarinaa rakkaudesta -elokuva saa ensi-iltansa 19. lokakuuta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat