Paljastaako lompakkosi sinusta liikaa? Tarkista nämä asiat

Yli kahdeksan miljoonaa amerikkalaista joutui viime vuonna identiteettivarkauden uhriksi. Tiedot joita varkaat etsivät, voivat hyvinkin usein löytyä lompakostasi.

Sen vuoksi on tärkeä kiinnittää huomiota siihen, mitä kannat, ja mitä et kanna, lompakossasi. ABC News neuvoo, mikä on oikeanlainen lompakon sisältö.

Lompakko ei ole koko elämäsi

Lompakko voi sisältää koko elämäsi, mutta sen ei pitäisi olla niin.

Esimerkiksi luottokortteja ei tulisi kantaa lompakossa useampia kerrallaan. Mitä enemmän kortteja lompakossasi on, sitä enemmän sinusta on myös tietoa.

Kannattaako kuljettaa vain käteistä?

Tutkimusten mukaan korttia käyttävät tuhlaavat korttia vinguttaessaan 12–18 prosenttia enemmän rahaa, kuin käteistä käyttävät. Jo sen vuoksi olisi kannattavampaa kantaa lompakossa sopivia summia käteistä.

George Costanzan lompakko?

Useat muistavat Seinfeldista tutun kohtauksen, jossa Georgen lompakko leviää kadulle, koska se on täpötäynnä kuitteja. Kaikkia kuitteja ei ole tarpeen säilyttää, etenkään lompakossa. Sen lisäksi että kuitit tekevät lompakostasi sekavan, ne myös sisältävät hyvin paljon tietoa sinusta.

Olisikin suositeltavaa tyhjentää lompakko kuiteista joka ilta.

Älä kanna näitä lompakossasi

Vaikka olisikin suositeltavaa säilyttää henkilökorttia jossakin muualla kuin lompakossa, voi se olla hankalaa.

Kiinnitä kuitenkin huomiota siihen, että etenkin ulkomailla siirtäisit henkilökorttisi lompakon ulkopuolelle.

Muista ottaa kaikista tärkeistä matkadokumenteista valokopiot.

Älä pidä lompakossasi myöskään vanhentuneita luotto- tai jäsenkortteja. Useimmat niistä sisältävät nimesi, ja luultavasti niiden kautta löytyy osoitteitasi ja muita tietojasi. Varkaalle ei välttämättä ole väliä sillä, että kortti on vanhentunut.

Muutama käytännön vinkki

- Hanki pienempi lompakko. Näin sinun on pakko kuljettaa vähemmän asioita lompakossasi.
- Jos lompakkosi viedään, tee ilmoitus siitä heti.
- Kun olet matkalla, varmista että lompakkosi on etutaskussasi, sen kautta on hankalampi varastaa, kuin takataskusta tai laukusta.

MTV3/Helmi

Lähde: ABC News

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat