Mainos

Pakistanin turmakone oli 27 vuotta vanha

Pakistanissa on aloitettu eilisen tuhoisan lentokoneonnettomuuden tutkinta. Kone yritti laskeutua ukkosmyrskyn aikana, mutta lasku epäonnistui kaamealla tavalla. Kaikki koneessa olleet 127 ihmistä kuolivat.

AviationSafety.net-sivuston mukaan Boeing 737-200 -kone oli yli 27 vuotta vanha.

– Yritämme selvittää, missä kunnossa kone oli ennen lentoa, ja aiheuttiko onnettomuuden kenties sabotaasi, sisäministeri Rehman Malik vakuutti uutistoimistoille.

Lentoyhtiö Bhoja Airin pääomistaja Farooq Bhoja ei saa poistua maasta tutkinnan aikana.

Bhoja Air aloitti lentotoiminnan vuonna 1993, mutta joutui lopettamaan sen myöhemmin talousvaikeuksien vuoksi. Yhtiö aloitti kotimaan lennot Pakistanissa uudelleen vain kuukausi sitten.

Kone tippui pääkaupunki Islamabadin ulkopuolella pellolle eilen ja tuhoutui miljooniksi palasiksi. Kenelläkään matkustajista ei ollut edes mahdollisuutta pelastautua.

Vaikka kone syttyi palamaan, Pakistanissa on pystytty tunnistamaan jo 73 kuolleen ruumiit. Uutisraportit paikan päältä kuvailevat myös ruumiinosien leviämistä ympäri maastoa.

Ensitietojen mukaan kone menetti yhteyden lennonjohtotorniin 10 minuuttia ennen suunniteltua laskua.

Onnettomuus sattui vain vajaan kaksi vuotta Pakistanin historian pahimman lentoturman jälkeen. Heinäkuussa 2010 Airbus A321 tuhoutui törmättyään kukkulaan, kun se yritti laskeutua rankkasateessa Islamabadiin. Tuolloin kuoli 152 ihmistä.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.